Flammen og mørket (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 167
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203359446
Kategori: Romaner
Omtale Flammen og mørket
I 2010 tok den velrenommerte filmskaperen Hedda Veier livet av seg. Fire år senere reiser romanens jeg-person, en filmkritiker, ut til øya der selvmordet fant sted. Mens hun går omkring på øya og forestiller seg filmskaperens siste dager, blir det gradvis tydeligere at hun selv står overfor et viktig valg.

"Flammen og mørket" er en roman om bilder og speilbilder, innlevelse og ensomhet. Her finnes filmscener, klipp fra tv-dokumentarer og intervjuer, refleksjoner omkring kjærlighet og kjærlighetstap, kunst, barndom, rus og seksualitet, og om forholdet mellom skapelse og ødeleggelse.

«Presisjon av en annen verden ... Koritzinsky har stålkontroll. Alt hun skriver oppleves som vesentlig, og ingen språklige bilder er forslitte eller klisjéaktige, men tvert imot like slående som de er mørke.» Vilde Imeland, Fædrelandsvennen (terningkast 6)

"Komplekst og intenst om jakten på innsikt og kjærlighet.", Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (terningkast 5)

"Det er når Koritzinsky utforsker mellomrommene og det uferdige at hun virkelig griper, både i handlingen og språklig feinschmekkeri.", Guro Havrevold, Fredrikstad Blad (terningkast 5)

"Fantastisk presise og morsomme setninger... Roskva Koritzinskys granskende og ærlige litterære blikk er et man forhåpentligvis vil se mer til.", Kristin Buvik Siversten, Dagsavisen

"Filmatisk: Roskva Koritzinsky skriver fram mektige bilder", Sindre Andersen, Klassekampen

"Rett og slett en litterær fornøyelse fra start til slutt!", Victoria Wæthing, Kamille

Til toppen

Andre utgaver

Flammen og mørket
Bokmål Ebok 2015
Flammen og mørket
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Roskva Koritzinsky: