Fødsel - kraft og kjærlighet (Heftet)

Forfatter:

og

Ellen Wilhelmsen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 192
Illustratør: Wilhelmsen, Ellen
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245607628
Kategori: Svangerskap og fødsel
Fag: Sosialfag
Nivå: Akademisk
Omtale Fødsel - kraft og kjærlighet
Dette er en bok for alle som skal bli foreldre, og for deres hjelpere. Bokens bærende idé er svangerskap og fødsel sett som kjærlighet, sanselighet og kraft. Det er en bok om ventetiden og om selve fødselen.

En gravid og fødende trenger å føle omsorg og nærhet for å kunne "ruge" - og for å kunne ta i bruk sine iboende fødende krefter. Hun må også føle at hjelperene er der for hennes skyld - når hun ønsker det.

Boken omfatter livsfasen fra graviditet til barselstid. Den tar opp emner knyttet til hva kvinner og deres hjelpere kan gjøre for å øke velværet i svangerskapet. Hvordan man kan forberede seg til fødselen, håndtere fødesmerte og velge gode fødestillinger er grundig beskrevet. I barselkapitlet møter vi barnet som et våkent, sansende og aktivt kommuniserende lite vesen. Det siste kapitlet i boken handler om funksjonell anatomi. Tekst og anatomiske tegninger formidler her omfattende og viktig kunnskap for fødende og fagfolk.

Forfatterne," fødselspionerene " Eli Heiberg og Nanna Biørnstad har skrevet flere bøker om emnet. I Fødsel - kraft og kjærlighet henvender de seg mer enn tidligere direkte til den gravide kvinne.

Boken er gjennomillustrert av Ellen Wilhelmsen.

Til toppen