Født med ski på beina (Innbundet)

Serie: Norsk Donald 5

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 184
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
Serie: Norsk Donald
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788242969637
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 9 - 12
Omtale Født med ski på beina
Donald Duck er en del av kulturhistorien i Norge. Han har lært flere generasjoner av nordmenn å lese, han har preget språket vårt, han har skapt debatter og engasjement. Selv om han ikke bor i Norge, så føles det som om akkurat denne anda er norsk! Denne bokserien har som mål å utforske den «norske Donald» - i videste forstand av begrepet. Vi skal reise gjennom Donald-historien i Norge. Det kan virke forvirrende når Donald i enkelte historier spiller det merkelige spillet baseball. Det ser på sett og vis ut som den slåballen som spilles på løkka i Norge, men med masse snåle regler, rare klær, ansiktsgitter på en av spillerne og en underlig kjempehanske. Andeby, et sted der vi føler oss hjemmekjent, virker plutselig fremmedartet og langt borte.

Da er det annerledes når Donald og guttene tar fram ski og skøyter. Vinteridretter har vi ingen problemer å relatere til, selv om Donald ofte pådrar seg mer enn nok problemer når han prøver seg på nettopp disse idrettene. Det er kanskje ikke så rart at norske Donald-skapere ofte tyr til vinterlige landskap og aktiviteter når de skal lage historier. Dette er saker som appellerer til kongerikets publikum, man har rikelige muligheter for kappestrid - og både tegner og forfatter er på hjemmebane. Andeby ligger for øvrig i staten Calisota. Det er ikke vanskelig å skjønne at dette navnet har hentet to stavelser fra hver av statene California og Minnesota. Når Minnesota er kjent for sin store innvandring fra Skandinavia, og California har verdenskjente vintersportssteder som Lake Tahoe og Squaw Valley, så er det ikke rart at Andeby byr på rike muligheter for den som er glad i snø og vintersport. Velkommen til vintermoro i Andeby!

Norsk Donald er en bokserie som skal avdekke Donalds forhold til Norge og nordmenns forhold til Donald. Bli med på reisen!

Til toppen

Bøker i serien