Født med slalåmski på beina (Innbundet)

boken om norsk alpint

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 287
Forlag: Little Moon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293362067
Omtale Født med slalåmski på beina
Boken om norsk alpint

Se for deg at du kjører bil på motorveien. Du presser foten på gasspedalen og øker farten fra 100 kilometer i timen til 110, 120 og 130. Plutselig blir den jevne og flate veien forvandlet til en stupbratt fjellside. Du mister grepet om rattet, som forsvinner. Det samme gjør hjulene, støtdemperne og karosseriet. Mellom deg og underlaget har du bare et par ski. Du føler deg naken i den tynne kondomdressen. Men farten blir ikke mindre, for bremsene er nemlig også borte.

Alpint er som Formel 1 uten bil. Ikke bare på grunn av farten, men også det store sirkuset som følges av mange millioner mennesker. Alpint er verdens største skiidrett.

"Ski" og "slalom" er to norske ord som brukes over hele verden. Alpinsporten oppstod i Norge. Likevel skulle det ta mange år før alpint ble allemannseie her hjemme. Med noen få unntak, som Stein Eriksen og Erik Håker, etablerte de norske alpinistene seg ikke i verdenstoppen før på 1990-tallet, men siden den gang har de vært blant våre største og mest folkekjære idrettsutøvere. Kjus, Aamodt, Svindal, Jansrud og alle de andre. Alltid ydmyke og hardtarbeidende, og alltid med glimt i øyet. For 30 år siden ble det skapt en lagkultur som har gått i arv fra løper til løper. Verdens beste alpinist, Marcel Hirscher fra Østerrike, uttaler i boken at det norske landslaget er det eneste alpinlandslaget som faktisk fremstår som et lag.

Hva er hemmeligheten bak suksessen? Hva er det egentlig med de norske alpinistene? Det er ikke ett enkelt svar på disse spørsmålene. Denne boken går derfor i bredden og dybden. Gjennom alle oppturene og nedturene, gullmedaljene og fallene - og de morsomme historiene som du ikke har hørt før.

Boken er skrevet for alle som elsker alpint, og alle som ennå ikke vet at de gjør det.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Preben Gløersen og Fabian Woxholth: