Født til rikdom (Innbundet)

En reise i Norges oljealder

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 528
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281695214
Kategori: Historie
Omtale Født til rikdom

En reise gjennom norsk oljehistorie.


Bjørn Vidar Lerøen har fulgt norsk olje- og gassvirksomhet fra de tidligste år. I denne boken sammenfatter han sine opplevelser og sin kunnskap om de historiske, politiske, økonomiske og praktiske sidene ved næringen som har gjort Norge til et av verdens rikeste land, med en oppspart formue på godt over 10 000 milliarder kroner. Forfatteren byr også på møter med noen av næringens viktigste aktører.

Født til rikdom er skrevet i en brytningstid mellom stolthet og skam over det som fortsatt er verdens viktigste råvare. Ingen annen naturressurs har påvirket menneskehetens historie sterkere. Men nå har bekymring for klodens klima fått oss til å strekke oss etter fornybar energi. I dag er det store spørsmålet: Hvor lenge bør og kan oljealderen vare før vi går over i klimaalderen? Det står strid om veien ut av den ene og inn i den andre.

Uansett hvor lenge oljealderen vil vare, har den for lengst beriket og endret oss. Født til rikdom er historien om hvordan og hvorfor det skjedde – og om hvem som sørget for at det skjedde.

Til toppen

Andre utgaver

Født til rikdom
Bokmål Ebok 2020