Før snøen kommer (Heftet)

Serie: Folket på Finnskogen 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202419417
Kategori: Romaner
Omtale Før snøen kommer

Britt Karin Larsen er rost opp i skyene av norske og svenske kritikere for sin serie om folket på Finnskogen.

Disse romanene handler om skogsfinnene fra området mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet. 

Sentralt i denne boken er et bryllup som holdes på Mostamägg, Sentralt i den nye romanen står et bryllup som holdes på Mostamägg, der Taneli og Linas datter Anna gifter seg med Hildas sønn Lars. På Mostamägg samles så å si alle fra Finnskogen og festen sår både nye spirer, og det er et bryllup hvor ting tar en dramatisk vending. Det er Hildas sønn Lars som gifter seg, og som hater den mannen moren har slått seg sammen med, en begavet, men fordrukken smed oppsagt fra Granfors bruk.  Men det råder fattigdom på Finnskogen. Stadig flere reiser til Christiania og Amerika og mange torp forlates. Men i denne fjerde boken om finnskogfolket finnes det håp. Noppi-Mattis leser fremdeles besvergelser mot det vonde som truer, og Lina og Tanelis yngste datter Martha har lovet foreldrene sine at Mostamägg ikke skal stå tomt.

Bok 4 i serien om folket fra Finnskogen.

Til toppen

Historiske romanserier blir ikke stort bedre enn denne
VG

Andre utgaver

Før snøen kommer
Bokmål Ebok 2012
Før snøen kommer
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Britt Karin Larsen:

Anmeldelser Før snøen kommer

«Alt skildret i et nydelig språk med sprelsk levende karakterer og flotte naturskildringer. Forfatteren imponerer med sine kunnskaper om samspillet mellom planter, folk og dyr. Historiske romanserier blir ikke stort bedre enn denne.»
(Terningkast 6) Berit Kobro, VG


Helt vidunderlig
«Britt Karin Larsen har en helt spesiell måte å skrive på. Hun må ha spasert gjennom skogen mens hun noterte ned inntrykk av lyd, lukter og sanser og på en eller annen mystisk måte klarer hun å formidle stemningen så levende og så nært at det er som om alt sammen har skjedd (...) Vakkert, spørrende og nært alt levende.»
(Terningkast 6) Solgunn Solli, Altaposten

 

«Det er blitt storslått litteratur, også etter internasjonal målestokk»
«Dette er topp!»
«Det er som en rus du bare vil skal vare og vare.»
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

«Det er imponerende hvordan Britt Karin Larsen klarer å beholde både intensiteten og den veldige bredden i Finnskog-serien.(...)  Dette er fortsatt romaner helt i toppklasse.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad


«Britt Karin Larsen har no skrive den fjerde romanen i serien om folket på Finnskogen, og ho har gjort det med djup innleving og forståing, i djerve skildringar av så vel brutal lagnad som magisk og mystisk samkjensle med naturen.»
Odd W. Surén, Dag og Tid


Britt Karin Larsen held høgden i den fjerde romanen frå Finnskogen
«Forfattaren kombinerer stor kunnskap, innleving og forteljekunst. Finnskogenromanane  til Britt Karin Larsen er av dei sterkaste drammane samtidslitteraturen har å by på.»
Marta Norheim, NRK P2

Til toppen

Bøker i serien