Før språket (Innbundet)

musikkfilosofiske essays

Serie: Erasmus-serien: Vidarforlagets kulturbibliotek 7

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 229
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Erasmus-serien: Vidarforlagets kulturbibliotek
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788279900122
Kategori: Musikk
Omtale Før språket
Alle med et levende forhold til musikk gis gjennom disse essays mulighetene for ytterlige opplevelsesfylde og forankring av sin musikkglede.
Kjerscow presenterer to grunnleggende forskjellige måter å møte musikken på: Ved å tenke analytisk og begrepsmessig over musikk, og da ved hjelp av språket, eller ved å la seg innta av den og la dens mening og sammenheng åpenbares intuitivt. Begge er tankeprosesser, begrunner Kjerscow. Den ene oversetter og reduserer musikken, mens den andre lar den forbli i seg selv som før-språklig fenomen.
Intet fenomen i verden er så velegnet til å forstå den intuitive tenknings muligheter som nettopp musikken. Boken blir derved ikke bare en lovsang til musikk, men et viktig bidrag til forståelsen av den menneskelige natur.
Boken har et vell av tankevekkende og overraskende erkjennelser. Flere kjente filosofer trekkes inn i en dialog med forfatteren, bl.a. Schopenhauer, Bergson, Marcel og Heidegger . på en måte som er tilgjengelig for alle med interesse for musikk.
Erasmus-seriens redaktør Hans Kolstad har skrevet et fyldig forord til boken.

Til toppen

Bøker i serien