Førjulstid (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202474454
Kategori: Håndarbeid
Omtale Førjulstid

Det er bare å begynne å glede seg!

Her kommer en ny bok fra de samme forfatterne som laget suksessen Julegleder i 2008! Førjulstid er en frodig julebok med allsidige prosjekter, rikt illustrert med en mengde stemningsfulle bilder, fotografert av Guri Pfeifer i forfatternes hjembygd, Oppdal. Der er det snø og julestemning fra tidlig høst til sen vår.

Det er stor variasjon i materialer og teknikker: strikking, hekling, toving, søm, papirhobby, enkelt trearbeid med mer. Forfatterne deler raust av sine ideer og oppskrifter på blant annet juletrepynt, kranser, bordpynt, pledd og puter, vesker, pepperkakehus, venninnegaver og småprosjekter som egner seg for juleverksted med venner og familie. Litt deilig julebakst og noen varme drikker hører også med i den lune førjulstiden…

Kort sagt, denne boken inneholder alt det hyggelige som hører med til advent og jul!

Til toppen

Flere bøker av Miriam N. Morken og Tone M. Stenkløv:

Intervju

MIN HOBBYVERDEN – Miriam N. Morken og Tone M. Stenkløv
Tone og Miriam er to veldig bra damer fra fjellbygda Oppdal. I flere år og gjennom flere bøker har de delt med oss sin kreativitet og kunnskap, og ikke minst sans for kvalitet og skaperglede. Når de først setter i gang, er det ingenting som kan stoppe dem. Bortsett fra en og annen redaktør som må sette foten ned når neste bok ser ut til å kunne bli litt tykkere enn hva det er plass til i en vanlig, norsk postkasse. Heldigvis ble det plass til ganske mange herlige oppskrifter og mønstre til en god, norsk førjulstid i den nyeste boken deres – Førjulstid.

Fortell – hva er det som inspirerer dere? Vi blir inspirert av naturens materialer og  fargene til de forskjellige årstidene. Vi kommer ofte hjem med kongler, greiner og mose i sekken. Man blir også inspirert av kunstnere som bruker andre teknikker, materialer og former enn oss. Vi er også heldige som har så mange kreative venner, de inspirerer oss også.

Hvor er dere aller helst når dere klekker ut ideer til nye prosjekter? Det kan være hvor som helst. Dette har nok blitt en livsstil for oss, så vi har det med oss overalt hvor vi ferdes og søker nye ideer. Vi trives veldig godt på hyttene våre, den ene ved sjøen og den andre i fjellet. Der er det en ro som lett lar skapergleden komme frem.

Har dere en favorittårstid? Vi liker godt sommeren, men i hobbyverdenen er vi nok ordentlige julemennesker som koser oss i adventstiden. 

Det beste med å bo i Oppdal? Det må være den flotte naturen og de fantastiske turmulighetene man har både sommer og vinter. Vi setter også pris på nærheten man har til alt. 

Hva gjør dere nå da, som boken er ferdig og alt? Nå er vi i gang med å lage materialpakker, og planen er å få en nettbutikk der disse og andre produkter skal selges. Vi skal også være med på julemesser og presentere vår nye bok og selge produkter.  Vi har jo også allerede noen nye produkter som er lagt i permen for ”ideer til ny bok”. Ønsker dere å følge oss og planene, er vi å finne på instagram @pie_design og facebook Pie Design.

Bortsett fra alt dette kreative, er det noe annet dere er skikkelig gode til? Jeg, Tone er skikkelig god fotballsupporter til mine tre døtre, så det går mye tid der. Miriam er skikkelig god på å trylle frem fantastisk gjærbakst og trives godt når det er fullt rundt kjøkkenbordet.

Til toppen

Utdrag

Førjulstid og deilige desemberdager ...

Det nærmer seg førjulstiden, og vi kan igjen glede oss til en hyggelig tid frem mot jul. Vi må ikke glemme at denne tiden skal være mest kos og ikke handle om stress og dårlig samvittighet. Vi har fått gleden av å skrive en julebok til, og denne gangen ønsker vi å ta deg igjennom en førsjulstid der du skal senke skuldrene og sette av litt tid til små, enkle kreative aktiviteter i adventstiden. Men vi har også med noen større prosjekter for de som ønsker å starte i god tid før jul.

I boken gir vi deg mange tips til julegaver; noen som varmer, noen spiselige og andre koselige gaver som er morsomme å lage og hyggelige å få. Vi har ikke modernisert julen, for vi synes våre gode, gamle juletradisjoner skal tas vare på. Vi forsøker heller å komme med noen nye tilskudd og ideer innenfor de tradisjonelle rammene av farger og materialer.

Vi har satt sammen en variert bok med arbeider i ulike teknikker og vanskelighetsgrader. Vi har sydd, strikket og tovet, klippet fine ting i papir, heklet, saget og laget ting i tre og bakt - for i en julebok må det også være med litt bakst. Vi har fått mange tilbakemeldinger om at de tidligere bøkene våre blir brukt i kunst- og håndverkstimene rundt omkring på skolene, og det synes vi er hyggelig. Vi håper prosjektene i denne boken også kan inspirere lærere og elever i kunst og håndverk og sløyd.

I vår oppfattelse av førjulstiden er det visse ting som må være med. Blant annet må vi ha en hjemmelaget pakkekalender til små og store, ha juleverksted med barna eller med gode venner, bake pepperkaker og la den deilige lukten bre seg i huset, - og pynte og gjøre det julefint i og utenfor huset. Hva med å invitere med deg familien og venner på tur i skogen - eller ut på terrassen eller i hagen. Fyll opp kurven med pledd, varm kakao og deilige matmuffins, tenn opp fakkelkubber, og lag en hyggelig uteplass. Har dere mulighet, er det stas for barna å være med og hogge sitt eget juletre.

Vi håper boken gir deg masse inspirasjon til de deilige desemberdagene.

God førjulstid fra
Miriam og Tone

Til toppen