Forlattheten (Innbundet)

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 299
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Övergivenheten
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788203269738
Kategori: Romaner
Omtale Forlattheten
Forlattheten er en slektsroman som bygger på Elisabeth Åsbrinks egen familiehistorie. Den følger tre kvinner i tre generasjoner, på tre steder: Rita, Sally og K, i London, Sverige og Thessaloniki.


Jeg-fortelleren vil en gang for alle sette navn på skyggen som har fulgt henne gjennom livet, og ved å skildre de tre kvinnene oppdager hun hemmeligheter, løgner og tabuer som går fra én generasjon til den neste.


Romanen er en fengslende beretning om kjærlighet og emigrasjon, og dessuten en utforskning av hvorfor vi trenger å både huske og glemme, og å fortelle historier, for å kunne leve.


«Elisabeth Åsbrink har skrevet en intens familiehistorie om nødvendigheten av å skjule sitt jødiske opphav (...) For å erkjenne hva bokas tittel dypest innebærer, minner hun om at forlattheten har et synonym - jøde. Ordet som brennemerket hennes slekt.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

«Vi kan ikke tillate at minnet om jødenes skjebne i Europa viskes ut av vår felles hukommelse. Forlattheten lykkes i å være et botemiddel mot enhver form for historierevisjonisme.» Astrid Fosvold, Vårt Land

«Åsbrink gjør en solid debut som romanforfatter med 'Forlattheten'.» Nancy Øvrehus, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Forlattheten
Bokmål Ebok 2021
Forlattheten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Elisabeth Åsbrink: