Forsvunnet i natten (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 472
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gone, Baby, Gone
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202257231
Kategori: Krim og spenning
Omtale Forsvunnet i natten

"Amanda McCready hadde smykket verden i fire år og sju måneder da hun forduftet. Moren hadde lagt henne søndag kveld og tittet inn til henne en gang ved halvnitiden, og neste dag, litt over ni om morgenen, hadde hun kikket inn på Amandas seng og ikke sett annet enn sengetøy med et krøllete avtrykk av datterens kropp."

Moren forteller at hun satt inne hos naboen å så på tv da datteren forsvant. Hun kan ikke skjønne hva som har skjedd, hvem som vil henne eller Amanda noe vondt. Men hverken politiet eller de private etterforskerne Patrick Kenzie og Angela Gennaro fester særlig lit til morens forklaringer. Til det er de for usammenhengende og det er bare så altfor tydelig at hun forsøker å skjule noe.

De to private etterforskerne tar bare motstrebende saken etter at Amandas tante har tryglet dem om det. Området Dorchester i Boston, som jenta er forsvunnet fra, er ikke et sted får de uskyldige og svake. Gatene der er fylt av splittede familier, knuste hjerter, perverterte drømmer, det er den sterkestes rett som rår. Og Patrick og Angela begir seg ut på en jakt som skal koste dem dyrt. De må til slutt sette alt på spill -- forholdet sitt, karrieren, til og med livet -- for å finne ei lita jente som har forsvunnet i natten.

Til toppen