Fortidens stemmer (Innbundet)

brev fra Nasjonalbibliotekets samlinger 1378-1776

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 255
Forlag: Nasjonalbiblioteket
Språk: Bokmål
Oversatt av: Karlsen, Espen , Mindrebø, Arnhild og Simensen, Erik
ISBN/EAN: 9788279652755
Kategori: Historie
Omtale Fortidens stemmer
En konge puster ut etter kamp. En tjenestejente skildrer storbyens moter. Et barn fødes, en ektemann dør, Jesus Christus sender skriftlige påminnelser om helvetes død og pine.

Nasjonalbiblioteket åpner opp for ukjente sider ved samlingene: Bokserien Fortidens stemmer forteller om og gjengir brev helt fra trettenhundretallet og opp til vår tid. I første bind fra 1378-1776, løfter vi frem 20 av de eldste, fineste og iblant underligste brevene vi har. Flotte ark med segl og rause marger. Flekkete dokumenter der hver ledige millimeter er utnyttet. Tekster fra nord til sør, fra høy og lav, fra kvinner og menn, på pergament og papir, over et tidsspenn på nesten fire hundre år. Et mangfold av tekster som gjennom skildringer, håndskrift og materiale gir en nærhet til fortidens mennesker, til levd liv og øyeblikk av glede, forargelse, håp og fortvilelse.


«Brevene som er samlet i denne boken, er tankevekkende, forlokkende lesning, og de finnes fortsatt: De er alle bevart i Nasjonalbibliotekets dype samlinger.»
Erling Sandmo

Til toppen