Fra forbud til fornuft (Innbundet)

kampen for en ny narkotikapolitikk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 214
Forlag: Lille måne
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283111996
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Fra forbud til fornuft
Arild Knutsen har i over ti år jobbet for de svakeste i samfunnet. Han har selv hatt en tøff oppvekst, og slitt med rusproblemer største delen av livet sitt. Gjennom sitt arbeid i Foreningen for human narkotikapolitikk, har han gitt de vanskeligstilte et ansikt som ingen andre før ham. I denne boken møter du Arild privat, hans møte med behandlingsapparatet og rettsvesen. Thorvald Stoltenberg bidrar med et varmt forord. Jan Arild Snoen har oppsummert norsk narkotikapolitikk fra -30-tallet, der straffenivået jevnt har økt - og antallet straffesaker har eksplodert, til ifjor å passere over halvparten av antallet saker behandlet i rettsvesenet.

En som har kjempet mot denne utviklingen er Arild Knutsen, stifteren og leder for Foreningen for human narkotikapolitikk. Samtidig har han ikke lagt skjul på sine egne rusproblemer. Men disse har likevel ikke hindret ham i å gå ut for å dele ut rent brukerutstyr, mat og hjelp til de svakest stilte i Oslos gater - på gode og vonde dager og netter. Han har ikke delt så mye av sitt privatliv tidligere, men konsentrert seg om sitt arbeid. Å være til stede i Oslos gater; å ta opp viktige temaer for en gruppe som tidligere ikke har hatt adgang til media eller den politiske arenaen - dét har vært Arilds prioritet. Nå deler han imidlertid sine gode og dårlige dager med leserne, og trekker opp visjoner på hvordan ruspolitikken kan gjøres annerledes slik at Norge kan ta en bedre kurs.

Boken gir håp om en ny politikk for de vanskeligst stilte, og gir konkrete råd om endringer for å hjelpe disse inn i samfunnet igjen. En sterk, tankevekkende og god leseopplevelse.

"- Det er meget hyggelig og et godt tegn at han nå kommer med bok. Det er ikke mange i Norge som kan alle sider av ruspolitikken så godt som han." (Thorvald Stoltenberg, Aftenposten.)

Til toppen

Andre utgaver

Fra forbud til fornuft
Bokmål Ebok 2016
Fra forbud til fornuft
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020