Fridas fargesirkus (Innbundet)

med pinner og garn

Forfatter:

Toril Blomquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Blomquist, Toril
ISBN/EAN: 9788202490621
Kategori: Håndarbeid
Omtale Fridas fargesirkus

Farger og frihet til å skape med hendene!

Velkommen til Fridas fantastiske fargerike verden – full av inspirerende modeller, farger, ull og garn!

Her er boken til alle som elsker det kreative og som synes det er spennende å se hva du kan skape med egne hender og restegarn i regnbuens farger!

I boken har Frida tegnet og fargelagt, strikket og heklet over 40 modeller og viser deg også hvordan du kan farge garn. Boken er full av ulike prosjekter du kan lage selv, enten du velger å følge Fridas stilsikre og spenstige fargevalg eller om du bruker dine egne favorittfarger. Her finner du fantastiske muligheter til å få brukt opp restegarnet.

Du finner kjente teknikker i strikking og hekling som er mest brukt. Frida gjør gjerne sin egen vri på tingene, for eksempel ved å multifarge garnet for å få helt egne kombinasjoner.

Gled deg til fargerike sjal, bohemske pledd og puter, lekne ponchoer og et stort antall småplagg til små og store.

Du finner også Fridas egen Ullskole som gir veiledning og tips til mange av teknikkene som er brukt i modellene.

 

Jeg håper du finner mange prosjekter og ideer i boken som du synes er tiltalende og morsomme, at du har det gøy og at du kan glede deg over din egen kreativitet underveis. Så begynn omgangen med vrangmasker hvis du vil, bare fordi du kan og det er du selv som bestemmer!

Enjoy!

- Frida

 

Til toppen

Utdrag

Velkommen til mitt garnsirkus!

Denne boken er en hyllest til alt (og alle) som ikke er helt A4, men som er litt for mye – av alt! – og som ikke helt følger fastsatte regler og normer. Til det som ikke er perfekt, men som er kunstnerisk og vakkert og bohemsk og vilt og litt sirkus, og fremfor alt; til alle dem som våger å gå sin sine egne veier!

Dette er boken til alle som elsker det kreative og som synes det er spennende å se hva man kan skape med egne hender, vi som virkelig elsker å skape noe selv og nyter følelsen det gir å kunne velge selv og bestemme hvordan tingene skal se ut. Siden jeg hele tiden har jobbet med design av klær og innredning for store firmaer, er det viktig for meg at det jeg lager selv ikke skal se kjøpt og masseprodusert ut. Jeg liker best når ting er litt ute av balanse, at man kan se at det er håndlaget med kjærlighet. Det skal rett og slett ikke være feilfritt. “Bless the mess”, er mitt slagord! Og frihet, selvsagt, det er faktisk det aller viktigste når det gjelder mitt eget liv og min kreative utfoldelse, at ikke noen sier Stopp! og at dette ikke går an. Nei, ingen bremser her, bare kjør på, sier jeg!

Jeg håper du finner mange prosjekter og ideer i boken som du synes er tiltalende og morsomme, at du har det gøy og at du kan glede deg over din egen kreativitet underveis. Så begynn omgangen med vrangmasker hvis du vil, bare fordi du kan og det er du selv som bestemmer!

Enjoy!

- Frida

 

Til toppen