Fridtjof Nansen (Innbundet)

Mannen og verden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 568
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202306656
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Fridtjof Nansen

Da Fram seilte inn Oslofjorden i 1896, ble ekspedisjonen møtt av et folkehav landet aldri hadde sett maken til. Titusener av nordmenn hyllet Fridtjof Nansen og hans mannskap. Nansen var 34 år og den komplette helt. Likevel var dette bare begynnelsen.

Forfatter Carl Emil Vogt følger Nansens eksepsjonelle liv og kaster nytt lys over det nasjonale ikonet. Han var utvilsomt en allsidig begavelse: nyskapende vitenskapsmann, dyktig diplomat, forfatter og folketaler. Hans karisma virket like godt på prinsen av Wales som på kvinner. Da Nansen døde 68 år gammel, hadde han mottatt Nobels fredspris for sitt banebrytende humanitære engasjement. Nansens innsats på så mange felt var samtidig hans svøpe: Han hadde problemer med å konsentrere seg om ett felt – eller én kvinne – av gangen. Han var stridbar, hadde humørsvingninger og var vanskelig å komme inn på selv for sine nærmeste.

Fridtjof Nansen. Mannen og verden er en gripende fortelling om den menneskelige helten som ble selve symbolet på Europas samvittighet.

Til toppen

Andre utgaver

Fridtjof Nansen
Bokmål Heftet 2012
Fridtjof Nansen
Bokmål Innbundet 2011
Fridtjof Nansen
Engelsk Ebok 2012
Fridtjof Nansen
Bokmål Ebok 2012
Fridtjof Nansen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Carl Emil Vogt: