Frokost med Thorvald (Innbundet)

sju samtaler om verden, livet og kjærligheten

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 206
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248918837
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Frokost med Thorvald
«Håpet er nesten like viktig som livet. Uten håpet når vi aldri våre mål.»

Thorvald Stoltenberg har en helt særegen posisjon i norsk samfunnsliv. I denne boka kommenterer og analyserer han samfunnsspørsmål han er spesielt opptatt av, som nødvendigheten av et tettere nordisk samarbeid og verdenssituasjonen etter valget av Donald Trump.

«Håpet er nesten like viktig som livet. Uten håpet når vi aldri våre mål.» Ordene er Václav Havels, men Thorvald Stoltenberg har sitert dem så ofte at han har gjort dem til sine egne. «Tidsånden er ikke på sosialdemokratiets side, verken nasjonalt eller internasjonalt», skriver han, men hans håp for en bedre verden, mer preget av samarbeid, samordning og felles institusjoner for å løse de problemene som gir grunnlag for konflikt, går som en rød tråd gjennom hele boka.

Han går også inn på forholdet til sine aller nærmeste. Hvordan ivareta kjærlighetsliv, barn og familie i kombinasjon med et krevende, altoppslukende yrkesliv?

"FOR ALLE som er opptatt av dagens samfunn, og ikke minst alle som har politiske verv burde «Frokost med Thorvald» være pensum. Boken oser av kloke tanker fra en av vår samtids største statsmenn." Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten.

Til toppen

Andre utgaver

Frokost med Thorvald
Bokmål Ebok 2017