Fuglepust (Innbundet)

roman

Forfatter:

Arild Vange (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 111
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Der Atem der Vögel
Oversatt av: Vange, Arild
ISBN/EAN: 9788256021147
Kategori: Romaner
Omtale Fuglepust
«Det finnes knapt en eneste krok i den langstrakte byen som jeg ikke har utforsket, alene eller hånd i hånd med Rannvá, knapt en havutsikt jeg ikke har undersøkt, ingen gresskolle, hvis stigning mine bein ikke har merket seg.»

Philipp bor på Færøyene, sammen med Johanna og hennes datter, Rannvá. Han har vært der i to år. Forholdet synes å gå mot slutten eller i hvert fall å halte. Philipp og Johanna lever ved siden av hverandre, snakker ikke mye sammen og irriterer seg over små hverdagslige ting. Johanna og datteren reiser til Danmark for å besøke Rannvás mormor, og det fører til at Philipp utvider sine undersøkende gåturer rundt på øyene.

Klaus Böldl beskriver årvåkent naturen og menneskene og hvordan hovedpersonen opplever alt rundt og inni seg. Med underfundig humor og svært presise iakttakelser får han frem de minste nyanser i naturfenomener, ansiktuttrykk og gester. Fuglepust er en stillferdig og samtidig bemerkelsesverdig roman om menneskets forhold til sine omgivelser, medmennesker og sin fortid.

Til toppen

Andre utgaver

Fuglepust
Bokmål Ebok 2020