Fullt lys og stummende mørke av Rigmor Galtung (Lydbok MP3-CD)

Fullt lys og stummende mørke (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2011
Innleser: Galtung, Rigmor
Spilletid: 8:08
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 630.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202343804
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Fullt lys og stummende mørke

Fullt lys og stummende mørke

Rigmor Galtung var et aktivt og humørfylt barn og ble som voksen ble en fremgangsrik komiker og humorist. Hele tiden slet hun imidlertid med følelsen av ikke å være god nok. Den glade jenta falt ned i depresjonens lammende svarte hull.

Ærlig og personlig forteller forfatteren om dette temaet som angår så mange. Hun beskriver sin langsomme, men målbevisste ferd mot lyset, mot å bli den hun egentlig er, med sin sårbarhet og kreativitet. Med sin innsikt og sitt humør fremkaller hun så vel tårer som latter og ikke minst forståelse i denne beretningen om sitt liv.

I siste del av boken skriver psykiaterne John Erik Berg og Tormod Huseby om hvilken behandling som tilbys mennesker med en depresjonslidelse, og vi får et unikt innblikk inn i terapirommet.

Til toppen

Andre utgaver

Fullt lys og stummende mørke
Bokmål Innbundet 2010
Fullt lys og stummende mørke
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011
Fullt lys og stummende mørke
Bokmål Heftet 2013
Fullt lys og stummende mørke
Bokmål Ebok 2013
Utdrag

Endelig har jeg funnet en metode som fungerer, - å snakke rolig og pent til meg selv. Ikke la meg overmanne av negative tanker. Ikke devaluere hvem jeg er, men heller være stolt over at jeg er meg. Det jeg klarte denne gangen, da depresjonen var på vei, - å si til meg selv at de dumme tankene ikke er virkelige, at de er symptomer, men at jeg kan stoppe dem. Jeg kan overhøre de devaluerende tankene og heller la de positive og konstruktive tankene få størst plass. Den opplevelsen av at jeg har alt som trengs for å leve et godt liv, være trygg og glad. Det føles så utrolig tilfredsstillende og virkelig tro på at jeg er bra nok!
For første gang har jeg funnet tilbake til lyset, - helt alene!

Til toppen