Gårdsøl (Innbundet)

Det norske ølet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202517465
Alder: 25 - 70
Omtale Gårdsøl

En engasjerende og sprudlende bok om øl

Gårdsøl er en reise fylt med undring og glede over alt det som putrer og gjærer i kjellere og bryggehus. Øl som smaker helt annerledes enn det du kan kjøpe. Einer, urter, humle, lokale gjærstammer og malt – alt dette er med på å gi drikken særpreg og karakter.

Boka inneholder oppskrifter og bryggemetoder for gårdsøl fra flere distrikter. Og for den som vil forsøke seg på noe spesielt, kan mjød være den ultimate drikk.

Tradisjonene rundt ølbrygging er mange, og fortsatt brygges det øl på tradisjonelt vis flere steder i landet. Forfatteren har besøkt mange ølbryggere som deler det de har lært gjennom generasjoner, og som fortsatt brygger etter gamlemetoden. En metode som er helt annerledes enn ved brygging av moderne øl, og som går på tvers av alt det teorien sier om hvordan det skal gjøres. Men resultatet blir særegent, smakfullt og helt ulikt annet øl.

Lars Marius Garshol bor i Rælingen og utvikler løsninger for dataanalyse til daglig. Tradisjonsøl er hans store interesse, og han utdannet seg derfor også til øldommer. Han er en kjent foredragsholder om øl og ølbrygging og har tidligere gitt ut en bok om litauisk øl.

Til toppen