Gjeld (Heftet)

hvordan Vesten lurte seg selv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 252
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230018286
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Gjeld
«Strålende (...) sterk forklaring (...) Idet verden er i ferd med å falle utfor stupet kommer en bok som forklarer hvordan vi havnet der.»
Roger H. Schjerva, Ny Tid

«...enkel og lettfattelig (...) forfatteren var så klarsynt at han allerede i 2006 så hvor det bar. (...) Mens vi skjelvende venter på hva som kan skje i Norge, kan det være lurt å lese denne boka. Den gir både historie, politiske og økonomiske forklaringer på hvordan Vesten kunne stelle seg slik. Forfatteren er ikke en gang økonom. Kanskje er det forklaringen på at han klarer å se utviklingstrekkene så klart og presentere det hele så enkelt.»
Stein Aabø, Dagbladet

«En glimrende og hyperviktig bok!»
Hallvard Bakke, Økonom og tidl. statsråd (AP)

«...en velskreven (...) informativ. Ei lettlesen og god bok!»
Rune Skarstein, Økonom, NTNU

Konsekvensene av finanskrisen som brøt ut for et tiår siden i høst, 15. september 2008, følger oss økonomisk og politisk. For å forstå den frustrasjon som nå kommer til uttrykk gjennom Brexit, Trumps valgseier og parlamentsvalg over hele Europa, er bakgrunnen for finanskrisen avgjørende. Skal noe endres til det bedre, må vi vite hvor vi står hen og hvordan vi kom hit. Og hva som skal til for å bedre situasjonen.

Denne utgaven er derfor utstyrt med et fyldig etterord i anledning 10-årsdagen nå i 2018, med særlig vekt på den løpende debatten knyttet til forholdet mellom folk og elite, stat versus marked og balansegangen mellom fri flyt og reguleringer av arbeidskraft, kapital og varer som avgjørende politiske skillelinjer.

Til toppen

Andre utgaver

Gjeld
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Christian Anton Smedshaug: