Gjenferdet inn (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Enter ghost
ISBN/EAN: 9788283831474
Kategori: Romaner
Omtale Gjenferdet inn
Etter flere år borte fra familiens hjemland, og ennå fortumlet etter et katastrofalt forhold, vender den London-baserte skuespillerinnen Sonia Nasir tilbake til Haifa for å besøke sin eldre søster Haneen. I det hun ankommer, forstår hun hvor ekstremt skjørt hennes forhold til Palestina er, hvor dypt det stikker og hvor ferskt det likevel føles.

Når Sonia møter den karismatiske Mariam, en lokal teaterregissør, blir hun dratt inn i en produksjon av Hamlet på Vestbredden. Sonia starter prøvene med en dedikert gruppe menn som, på tross av konkurrerende egoer og prioriteringer, er oppsatt på å formidle Shakespeare på den siden av muren.

Etter hvert som åpningskvelden nærmer seg, blir det imidlertid tydelig hvor mange hindringer dette mangfoldige ensemblet står overfor, i det de forsøker å være kulturarbeidere, og mennesker, i skyggen av den Israelske delingsmuren. Samtidig begynner det livet Sonia kjente som sitt eget, å vike for den spennende muligheten for å finne et nytt jeg, og et nytt hjem, i sine forfedres Palestina.

Til toppen