Gjennom marg og bein (Innbundet)

Serie: Steg 

Forfatter:

Sissel Sandve (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 184
Illustratør: Sandve, Sissel
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Serie: Steg
ISBN/EAN: 9788202296339
Kategori: Ungdomsbøker
Omtale Gjennom marg og bein

"Jeg får plutselig så lyst til å gripe fatt rundt ham og kjenne med hender og kropp at han er der, nå og alltid, denne lyse broren min med myseblikket og de blålige skyggene langs neseroten, men jeg rører meg ikke, husker hans “au” forrige gang jeg var her, da jeg kom borti den opphovnete armen, blir ikke kvitt skrekksynet da jeg trodde han var død, vil jage det vekk og holde ham fast … Jeg sitter forstenet på stolen, slik han sitter urørlig i senga, og det må ikke fortsette slik ..."

10-klassingen Hanne, alltid på vei mellom to hjem med bagen sin. Angsten, skyldfølelsen og protesten river i henne og gjør henne mer rotløs enn noensinne. Trygghet og trøst er det ingen som har å gi Hanne. Men en lyserød forelskelse? Aldri har hun trengt den mer enn akkurat nå. Henrik, den nye gutten i klassen, han er så fin! Men det triste punktet innerst i øynene hans … hun vil ikke spørre ham om det. Nesten ordløse går de ved siden av hverandre i skolegården, Hanne og Henrik.

Gjennom marg og bein er en sterk bok om sterke følelser. Den er engasjerende og gripende, men blir aldri sentimental. Til det er hovedpersonen for sterk og for sint – men samtidig sårbar, skyldbetynget og redd.

Til toppen

Bøker i serien