Glem det ; Ikke bra ; Litt håp (Innbundet)

Serie: Patrick Melrose-romanene 1

Forfatter:

Trude Marstein (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 469
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Never mind ; Bad news ; Some hope
Oversatt av: Marstein, Trude
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205459533
Kategori: Romaner
Omtale Glem det ; Ikke bra ; Litt håp
I mer enn tjue år har den hyllede forfatteren Edward St. Aubyn skildret livet til Patrick Melrose og malt et enestående portrett av en herjet overklasseverden.

Dette bindet omfatter de første tre til denne unike romansyklusen.
Disse romanene, som er vekselvis opprivende og hysterisk morsomme, dissekerer den engelske overklassen idet vi følger Patrick Melroses historie fra barnemishandling til heroinavhengighet til rehabilitering. Glem det den første romanen, vikles ut i løpet av en dag og en kveld på familiens gods i Sør-Frankrike, der den sadistiske og skrekkinngytende David Melrose dominerer livet til sin fem år gamle sønn, Patrick, og hans rike og ulykkelige amerikanske mor, Eleanor.
I den andre romanen går vi fra mishandling til misbruk, og Ikke bra .begynner med at den tjueto år gamle Patrick drar av sted for å hente sin fars aske i New York, der han tilbringer et døgn i narkorus. I den tredje romanen, Litt håp, er vi tilbake i England og møter en nykter og rusfri Patrick med mulighet for å komme på fote.
Edward St. Aubyn byr på et vindu inn til en gjennomdekadent, amoralsk, grådig, snobbete og ond verden - velkommen til det vaklende britiske aristokratiet.

Til toppen

Andre utgaver

Patrick Melrose volume 1
Engelsk Heftet 2018
Glem det ; Ikke bra ; Litt håp
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Edward St. Aubyn:

Bøker i serien