God mat hele uka (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281695122
Kategori: Mat og drikke
Omtale God mat hele uka

God mat hele uka!

Når du står der i butikken med rumlende mage og litt for dårlig tid, skal du vite at med gode råvarer og litt bevisshet rundt hva du liker, er mulighetene store for at du kan lage et måltid som virkelig smaker. Lise Finckenhagen er utdannet kokk. Hun kan en hel del om mat og smak. Mat er glede, kjærlighet og følelser. Masse følelser. Og du kan komme ganske langt "på slump" når du vet hva du skal slumpe med og hvordan. Lise formidler oppskriftene på en enkel og god måte, slik at du også kan lage dine hverdagsfavoritter - for første gang samlet mellom to permer.

I boka inspireres du til å lage velskmakende retter til alle dagene i uka - fra enkle halvtimesretter og gode, grønne middager til fristende fredagskos og trasisjonelle søndagsklassikere. Og dessuten flere søte fristelser. 

Enkle oppskrifter for deg som liker god mat. 

Bokas kapitler er delt inn etter ukens dager, men du står selvsagt fritt til å lage bønnetaco på tirsdag og kremet pasta med kylling på en søndag. Ved hver oppskrift står det angitt hvor lang tid retten tar å lage, slik at det skal være lett for deg å planlegge. Lise forklarer fremgangsmåten med et lettfattelig språk, og de fine bildene er med på å friste deg til å lage noe godt du kan nyte, i gode venners lag.

Folkelige ukemenyer!

Grønn mandag

En helt vanlig tirsdag

Hektisk onsdag

Gullkantet torsdag

Fredagslykke

Søt lørdag

Langsom søndag

I boka får du oppskrifter på salater, basert på bønner og linser, rene vegetarmåltider, fristende supper og måltider med pasta og ris. Du vil finne retter med fugl, svin, okse, lam, vilt, fisk og skalldyr. I tillegg får du mange oppskrifter på dressinger og sauser, samt andre gode tilbehør.

Lise Finckenhagen har faste matspalter i VG og på NRK med mange trofaste følgere. Hun er en av landets mest folkekjære kokker, og her formidler hun på mesterlig vis oppskrifter på en enkel og god måte. Her får du 130 av folkets favoritter, for første gang samlet mellom to permer.

 

Lise Finckenhagen begynte hos Eivind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring, og har siden oppparbeidet seg et rykte som en av Norges dyktigste kokker.

 

 

 

Til toppen