GT-Sara (Innbundet)

en reisende i glede

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 148
Forlag: Svein Sandnes bokforlag
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788292945063
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale GT-Sara
«GT-Sara - en reisende i glede» er den første og beste autoriserte biografien om fenomenet Gerd Thoreid. Da GT-Sara platedebuterte som 83-åring i 2007, ble releaseparty holdt på en bensinstasjon i Lørenskog. Hun lå flere uker på VG-lista over de mest solgte platene i landet. Og melodien «Ballongvise» gikk rett til topps på Norsktoppen i NRK, basert på lytternes stemmer. Suksessen førte til at hun ble et fast innslag i «Senkveld» på TV2 samme høst.
Det ikke alle visste, var at Gerd Thoreid fikk sitt nasjonale mediegjennombrudd allerede i 1973, da hun opptrådte i Tore Ryens underholdningsprogram «Har du lyst, har du lov». Her framførte hun Zarah Leanders «Vill Ni se en stjärna, se på mig» med spesialskrevet tekst av Dag Frøland. Året etter var hun stjerne i programserien «Syng og spell» med trekkspilleren John Fjeldbu som programleder. Hos Tore Ryen fikk hun Sara-navnet, hos John Fjeldbu prefikset GT.
Hennes første TV-opptreden var i «Husker du» med Odd Grythe 17. mai 1975. Senere har vi møtt henne i «Reisesjekken» (1992), «Rorbua» (1995 og 1997) og «TVTV» (1999). I januar 2006 viste NRK1 dokumentaren «En reisende i glede» skapt av Tor Megalvis.
I «GT-Sara - en reisende i glede» kan alle som har latt seg begeistre av entertaineren GT-Sara ta del i hennes liv. Fra barndommen i storfamilien på Furnes da hun sang kristne sanger på møter arrangert av Frelsesarméen, via turbulente kjærlighetseventyr på 1940-tallet til det første ekteskapet på Løkken Verk. For første gang forteller hun om sønnen Geir, som døde bare ti dager gammel på sjukestua der. I 1956 døde Gerds første mann. Hun giftet seg igjen i 1959 med Hans Thoreid. Sammen med ham opptrådte hun i brylluper og private selskaper. Etter at de skilte lag i 1982 har hun opptrådt alene med historier på kanten og pene viser. Hun er en ekte humørspreder tusener vet å sette pris på.

Til toppen