Gullburet (Innbundet)

Serie: Faye 1

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt. Men ikke undervurder en vakker og smart kvinne, det ligger mer bak pene sko og sminke enn du aner…

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 371
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: En bur av guld
Oversatt av: Bolstad, Kari
Serie: Faye
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205521148
Kategori: Krim og spenning
Omtale Gullburet

Svik og brutal hevn

Camilla Läckbergs nye krim har gått rett til topps både i hjemlandet og her i Norge. Gullburet er den første boken i en splitter ny krimserie fra Sveriges største krimdronning!

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men hun har gitt opp seg selv for familien, og da mannen Jack sviker henne, blir hele Fayes verden rasert. Så bestemmer hun seg for å ta igjen og begynner å planlegge en grusom hevn.

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Gullburet
Bokmål Ebok 2019
Gullburet
Bokmål Heftet 2019
Gullburet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Camilla Läckberg:

Anmeldelser Gullburet

«Dette er kriminell feelgood.» 
Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Utdrag

Jack rykket til og senket avisen. Den noen millimeter for lange luggen falt ned i ansiktet, og han kastet irritert på hodet. Hvorfor kunne hun ikke bare la ham være i fred? Bare tørke av kjøkkenbenken. Være slank og vakker og bekreftende. Han hadde jobbet hele uken. Kjente hun ham rett, ville han stenge seg inne på tårnrommet og fortsette å arbeide. For hennes og

Juliennes skyld. For at de skulle ha det bra. For at det var deres mål. Ikke hans. Men tvert imot deres.

«Hva ville det hjelpe å snakke om det? Du kan vel ingenting om forretninger lenger? Sånt er ferskvare. Man kan ikke hvile på sine laurbær.»

Faye fingret på gifteringen. Vred den rundt, rundt.
Om hun ikke hadde sagt noe, kunne de hatt den formiddagen hun hadde drømt om. Men alt det hadde hun kastet bort for et dumt spørsmål. Når hun visste bedre.

«Vet du i det hele tatt hva Sveriges næringsminister heter?» sa han.

«Mikael Damberg,» svarte hun instinktivt. Instinktivt og korrekt.

Da hun så Jacks blikk, angret hun. Hvorfor kunne hun ikke bare holde kjeft?

«Okei. En ny lov trer snart i kraft. Vet du hvilken?»

 

Hun visste. Men hun ristet langsomt på hodet.
«Nei, det vet du så klart ikke,» sa Jack. «Den handler om at vi som selskap nå må sende påminnelse til kundene våre én måned før abonnementet deres går ut. Før bare tikket og gikk det. Begriper du hva det betyr?»

Klart hun visste. Hun kunne ha gitt ham de nøyaktige tallene for hva det betydde for Compare. Men hun elsket ham. Hun satt der på kjøkkenet sitt til en million kroner med mannen sin som var en gutt i en manns kropp, en mann som bare hun kjente, og som hun elsket over alt annet. I stedet for å si at Leasando AS, et mindre energiselskap som ble eid av Compare, ville tape omtrent tjue prosent av kundene med abonnementer som tidligere bare hadde fortsatt å løpe. Rundt regnet ville omsetningen minke med fem hundre millioner i året. Utbyttet med to hundre millioner.

Hun ristet bare på hodet.

Fingret med gifteringen.

«Du vet ikke,» sa Jack til slutt. «Kan du la meg lese nå?»

Han løftet avisen. Vendte tilbake til sin verden bestående av tall, aksjekurser, nyemisjoner og selskapsoppkjøp som hun hadde viet tre år på Handelshøgskolen før hun hoppet av. For Jacks skyld. For firmaets skyld. For familiens skyld.

Hun skylte kjøkkenkluten under kranen, plukket opp de våte flakene og brødsmulene som hadde samlet seg i kummen, og kastet dem i søppelposen. Bak ryggen hørte hun raslingen fra Jacks avis. Hun lukket stille skapdøra for ikke å forstyrre ham.

Til toppen

Om forfatter Camilla Läckberg

Camilla Läckberg er en av Sveriges mest leste forfattere. Hennes ti bøker i Fjällbacka-serien er solgt i over 23 millioner eksemplarer i 60 land. Hun er også en suksessrik forretningskvinne og en av grunnleggerne i Invest In Her, et investeringsselskap som arbeider for kvinnelig entreprenørskap og økt likestilling. Med Gullburet tar hun et nytt skritt i forfatterskapet og har skapt en roman med en uforglemmelig hovedperson og et tydelig feministisk budskap.

Til toppen

Bøker i serien