Hakking (Innbundet)

Teknikker, mønstre og oppskrifter

Forfatter:

Kaja Kvernbakken (Oversetter)

Hakking – en blanding av hekling, strikking og veving – er en gammel sentralasiatisk teknikk. Teknikken gir mulighet for å lage mange variasjoner med spennende strukturer, geometriske mønstre og mangefargede kombinasjoner.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den store bog om tunesisk hækling
Oversatt av: Kvernbakken, Kaja
ISBN/EAN: 9788202624484
Omtale Hakking

En grunnbok i hakking med oppskrifter på 30 flotte design til klær og interiør!
Hakking – en blanding av hekling, strikking og veving – er en gammel sentralasiatisk teknikk. Teknikken gir mulighet for å lage mange variasjoner med spennende strukturer, geometriske mønstre og mangefargede kombinasjoner.

Boka inneholder oppskrifter på alt fra jakker, gensere, luer og sokker til babytrøyer, tepper og ting til interiøret. I tillegg rommer den en trinn for trinn-guide til alle de forskjellige teknikkene samt et omfattende mønsterbibliotek – til inspirasjon for både nybegynneren og de med mer erfaring.

Pernille Cordes er strikke- og hekledesigner og driver butikken Englebarn med eget garnmerke i Danmark. Som forfatter, foredragsholder og kursholder tar Pernille pulsen på trender innen strikk og hekling.

 

Du lærer disse hakketeknikkene:
to farger
rett og vrang
ribb
knuter
fletter
struktur
ruter
brodert
striper
grafisk
hullmønster

Du får oppskrift på:
votter
jakker
vesker
gensere
halser
luer
pannebånd
skjørt
pulsvarmere
raglangenser
skjerf
barnegensere
sjal

puter
sminkepung
håndklær
kluter
babyteppe
tehette
puff

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

Det gleder meg at du sitter med denne boken i hendene. Jeg har nok en gang latt meg inspirere av de flotte grafiske hakkemønstrene, og har utviklet nye avanserte strukturer som fletter, knuter, broderi-, blonde- og vaffelmønstre. Boken min er laget slik at den skal utfordre både nybegynnere, viderekomne og erfarne hakkere. Hver oppskrift er merket med stjerner som forteller noe om vanskelighetsgraden, i tillegg til at jeg bruker både grunnleggende teknikker og svært utfordrende mønstre. I den første delen av boken presenterer jeg 30 forskjellige oppskrifter som passer perfekt til den enkle og rene skandinaviske stilen. Oppskriftene har massevis av inspirasjon til både klær og interiør – alt fra puter, tepper og vesker, til gensere, skjerf og barnetøy. I den andre delen finner du en hakkeskole, med bilder og trinn-for-trinn-forklaring på grunnleggende masker og teknikker. Den er skrevet som et oppslagsverk, slik at du lett kan vende tilbake til den mens du jobber. Den tredje, og siste, delen av boken er et mønsterbibliotek med 30 fascinerende mønstre som du kan sette ditt personlige preg på. Her kan du for eksempel velge dine egne farger, forskjellige garnkvaliteter eller bruke teknikkene på forskjellige prosjekter. Mulighetene er uendelige. Det har vært en spennende og lærerik reise, hvor jeg har hatt tid til å fordype meg i mange historiske mønstre. Hakking er en gammel teknikk fra Sentral-Asia, som blander hekling, strikking og veving. Det er en veldig spennende teknikk å jobbe med fordi de forskjelligartede maskene gjør det mulig med et nesten uendelig antall variasjonsmuligheter. Jeg ble raskt veldig interessert i å bruke mønstrene på helt nye måter, slik at de passer til den moderne skandinaviske stilen. Håpet mitt med denne boken er at du også skal få lyst til å utforske de mange mulighetene hakking byr på, på din egen kreative reise. Fordyp deg i mønsterbiblioteket og finn inspirasjon til din egen stil.

Jeg eier garnbutikken Englegarn som forhandler garnmerket mitt med samme navn. Englegarn spinnes og farges på et gammelt ullspinneri, for å få en myk og behagelig kvalitet. Derfor bruker jeg det i de aller fleste oppskriftene i boken. Du kan besøke butikken min på www.englegarn.dk, hvor du både kan kjøpe garn og utstyr, og få ny inspirasjon. Her finner du også flere instruksjonsvideoer, slik at du kan komme godt i gang med å hakke.

Velkommen til mitt kreative univers.

Med vennlig hilsen Pernille Cordes

Til toppen