Hallo! (Innbundet)

En nostalgisk og underholdende reise gjennom telefonens historie

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202722692
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Hallo!

Lærerikt og underholdende om oppfinnelsen som endret verden og ble vår kjæreste eiendel og viktigste verktøykasse. Atle Nielsen tar oss med gjennom telefonens fascinerende historie fra 1860, da italienske Antonio Meucci demonstrerte en elektrisk innretning han kalte telerofono, til dagens avanserte mobiltelefon. At Alexander Graham Bell klarte å stikke av med patentet, æren og pengene i 1876, er bare en av mange dramatiske hendelser du kan lese om i Hallo!

Angsten for tellerskritt, kø i telefonkiosken, rikstelefon, noteringsoverføring, tulleringing og telefonterror - Hallo! er full av forunderlige fakta, krydret med fotografier og illustrasjoner som spenner over en periode på 160 år. Enkelte telefonsamtaler har endret verdens gang, andre har forandret retningen på menneskers liv. Telefonen har også satt sitt preg på litteraturen, filmen og kunsten.

Med Atle Nielsen bak tastaturet blir det også plass til quiz, lister, sitater og utdrag fra kjente og ukjente historiske telefonsamtaler. Nielsen har 40 års fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist. Han har utgitt en lang rekke bøker, blant annet Hytteboken og Den store boken om tog.

Til toppen