Håndplagg til bunader og folkedrakter (Innbundet)

Forfatter:

Torill Sand (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 304
Illustratør: Sand, Torill
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249601875
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Håndplagg til bunader og folkedrakter

Denne boka omhandler mange typer håndplagg som har vært benyttet til våre folkedrakter.

Disse vakre plaggene er lite brukt i dag; antakelig fordi de er lite tilgjengelige, der de ligger godt gjemt i museenes magasiner. Bokas formål er å bringe dem ut fra magasinene og frem i lyset. Eksempler på slike håndplagg er: votter, vanter, pulsvanter, halvvanter, ermringer, handaplagg. I alt 100 forskjellige håndplagg blir vist med foto av de gamle plaggene, en beskrivelse av deres historie, mønstertegninger og arbeidsbeskrivelser og foto av de nye, rekonstruerte plaggene.

Dette er en bok først og fremst for alle som har bunad og som ønsker å komplettere sin bunad med håndplagg, som fra gammelt av var en naturlig del av bunaden, men som det i dag er vanskelig å få kunnskap om. Ellers er boken for alle dem som er glad i vakkert håndarbeid og som ønsker å lære de gamle, spennende håndarbeidsteknikkene.

Til toppen

Om forfatter Heidi Iren Fossnes

Heidi Fossnes har bakgrunn som dekoratør og Art Director, og har arbeidet med grafisk design i forskjellige reklamebyråer i over 20 år. Folkedrakter og de forskjellige håndarbeids- og håndverksteknikkene som draktene representerer har vært hennes store interese i mange år. Hun har tidligere utgitt boka Norges bunader og samiske folkedrakter". Cappelen 1993.

Til toppen