Håndtering av legemidler (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202567521
Kategori: Farmasi
Fag: Helsefag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Håndtering av legemidler

Denne boka er skrevet for bachelorstudenter innen sykepleie og andre helseprofesjoner som håndterer legemidler, og som har ansvar for å følge opp pasienter som er under legemiddelbehandling.

Forfatterne klargjør og beskriver blant annet:

  • Legemiddelbehandlingen, med de ulike rollene og relasjonene mellom brukeren, den som ordinerer og den som håndterer legemidlene. Herunder er det tverrprofesjonelle samarbeidet og pasientens rett og mulighet til medvirkning, sentralt.
  • Håndteringsprosessen, med alle oppgavene fra ordineringen til en trygg utdeling av legemidlene. Her trekkes spesielt fram det praktiske arbeidet, kvalitetssikring og egenkontroll.
  • Oppfølgingsprosessen, med sykepleie til pasienter som er under legemiddelbehandling. Hvordan virkningen, effekten og de konsekvensene legemiddelbehandlingen har for pasienten, kan følges opp.
Boka gir en innføring i sykepleierens ansvar og oppgaver innen legemiddelhåndtering. Praktisk håndtering av legemidler, anvendt farmakologi og oppfølging av pasienter som er under legemiddelbehandling, er sentrale emner.

Til toppen

Flere bøker av Lars André Olsen, Eva Lisbeth Sonne Kofoed og Lisbeth Rygg:

Du vil kanskje også like