Hanegal (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202422240
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Hanegal

Lars Ove Sæther er vinneren av Cappelen Damms krimkonkurranse!

Født i 1959 og bosatt utenfor Trondheim. Han har utdannelse innen IT og har siden 1998 vært selvstendig næringsdrivende. Hanegal blir Lars Ove Sæthers debutbok når den nå utgis i dag.


Vi siterer fra juryens begrunnelse:
«Vinneren forteller sin historie med stor autoritet og godt språk. Historien er svart, full av uhygge, men også tidvis fornøyelig. Han evner å holde spenningen oppe hele veien, samler alle løse tråder på elegant vis, og klarte til og med å komme opp med en løsning som i hvert fall overrasket juryen! Han har skapt et spennende og umake etterforskningspar i den ferske Jenny Brox og den ikke altfor sympatiske politioverbetjent Thomas Fougner, har et godt blikk for miljøer og typer, enten det gjelder innfule vestlandsbønder bønder eller mormonere fra Utah, og ikke minst har han en velutviklet sans for det litt bisarre og groteske. Vi snakker rett og slett om en ekte pageturner med stor underholdningsverdi.»


Juryen besto av følgende personer:

Chris Tvedt (forfatter hos Cappelen Damm)
Mariann Fugelsø Nilssen (forlagssjef i Cappelen Damm)
Alexandra Beverfjord (forfatter hos Gyldendal Norsk Forlag og nyhetsredaktør
i Dagbladet)


Grotesk og uimotståelig
Rivertonprisvinner og krimforfatter Chris Tvedt var juryformann og sier dette til Krimklubben:

«Å sitte i juryen var både utfordrende og krevende. Mange bidrag var godt skrevet, mange var spennende, noen var begge deler.
Allikevel ble avgjørelsen til sjuende og sist ganske enkel. Hanegal var det opplagte førstevalget. Den er velskrevet, har et snedig plot og fargerike miljøbeskrivelser både fra Nordvestlandet og Haiti. I tillegg har forfatteren en velutviklet sans for det bisarre og groteske som juryen fant uimotståelig.»

Til toppen

Vinner av Cappelen Damms krimkonkurranse

Andre utgaver

Hanegal
Bokmål Heftet 2014
Hanegal
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Lars Ove Sæther: