Hanumans maske (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 342
Forlag: Saranya forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292540008
Kategori: Krim og spenning
Omtale Hanumans maske
Den norske journalisten Carl Meyer er i Bangkok for å hente hjem liket av sin bror, Fredrik. Det er åpenbart at Fredrik ble drept. Men av hvem og hvorfor?
Mysteriet har mange ansikter. Norske småkjeltringer. En dansk gangster. En pensjonert norsk hjelpearbeider. En amerikansk CIA-agent. Alle sitter de med biter av puslespillet. Men bak dem aner Carl noe langt mørkere, representert ved en skikkelse som kanskje bare er en myte og en gåtefull thaikvinne som på en listig måte snører ham inn i sitt nett.
Og så er det Hanumans maske.
Handlingen foregår dypt inne i den virkelighet nordmenn kjenner fra tabloidavisenes Thailand. Det er ikke sexturistenes gleder og avstumpete kvinnesyn, men de kvinnelige aktørene og deres drømmer og håp som fascinerer Carl Meyer. Slik de fascinerte hans bror bokstavelig talt til døde.
.Hanumans maske. er en mørk reise, en thriller befolket av burleske og uforglemmelige figurer i en eksotisk setting. Romanen er også en uforbeholden hyllest til Thailand og en snedig fremstilling av masseturismen som moderne kolonialisme: Det er oppstått et sadomasochistisk forhold mellom undertrykker og offer, men i .Hanumans maske. er det ikke uten videre gitt hvem som er hvem av de to.

Til toppen

Flere bøker av Yan Friis: