Harald V (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 496
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204123923
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Harald V

Kong Harald forteller her for første gang om hele sitt liv og virke. Per Egil Hegge har samarbeidet nært med kongen om denne autoriserte biografien, og resultatet er en oppsiktsvekkende bok om en viktig del av norsk historie.

Kong Harald forteller åpent om både familieforhold og sin konstitusjonelle rolle, og Hegge analyserer kongens liv og gjerning i lys av samfunnsutviklingen i Norge fra krigsårene til i dag. Forfatteren har hatt adgang til hittil lukkede arkiver, og det kommer frem mye nytt stoff.

Varme, humor og pliktfølelse preger kongens hverdag. Vi følger ham i og utenfor rampelyset, og kongens sans for mellommenneskelig kontakt og treffende replikker skinner tydelig igjennom.

Biografien er rikt illustrert, blant annet med mange av kongefamiliens private bilder. Disse er tatt av dronning Sonja og er aldri tidligere vist offentlig.

Til toppen

Flere bøker av Per Egil Hegge:

Om forfatter Per Egil Hegge

Per Egil Hegge (født 1940) er journalist og pressemann. Han er tidligere redaktør i Aftenposten, og korrespondent i Washington D.C., London og i Moskva. Han er kjent for sin faste språkspalte i Aftenposten.

Til toppen