Heklede servietter (Innbundet)

Forfatter:

May Britt Bjella Zamori (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Karen Klarbæks servietsamling
Oversatt av: Zamori, May Britt Bjella
ISBN/EAN: 9788202766801
Kategori: Håndarbeid
Omtale Heklede servietter

Herlig hekling til hjemmet

Får du middagsgjester og vil pynte bordet med det lille ekstra? Eller kanskje du vil ha en ny klut på kjøkkenet, en dekorativ brikke under tallerken eller babyen trenger en koseklut? Heklede servietter kan brukes til så mangt!

Boka inneholder oppskrifter på 35 ulike servietter som er heklet med deilig bomullsgarn i delikate farger. Vanskelighetsgraden er fra ganske lett til vanskelig. Oppskriftene er delt inn etter fremgangsmåte; modeller som er heklet frem og tilbake, som er heklet fra midten og utover og modeller som er heklet fra spiss til spiss.

Serviettene er fine å gi bort som gave!

Trendy tradisjoner

Servietter, kluter, brikker eller hva du kaller det. Boka er full av oppskrifter på fantastisk fine heklearbeider. Danske Karen Klarbæk har samlet hekleservietter gjennom mange år, og er opptatt av å føre gode håndarbeidstradisjoner videre i tillegg til bæredyktighet. Alt som er heklet med bomullsgarn kan vaskes igjen og igjen. Så slipper du å kaste og kjøpe nytt hele tiden. Bra for både lommeboka og for miljøet. 

Sammen med boka får du et nøste Vesle bomullsgarn fra Solberg spinderi, i en nydelig støvete terracotta-farge. 

Heklede servietter har mange bruksområder. De kan brukes som;

  • middagsservietter
  • kaffeservietter
  • brikker
  • tallerkendempere
  • gjestehåndklær
  • klut på kjøkken eller bad
  • koseklut til babyen

- eller bare til pynt

Til toppen

Utdrag

Hilsen fra forfatteren

Da jeg var liten, samlet jeg på papirservietter. Det gjaldt, som med andre samlinger, å finne de som skilte seg ut ved å være spesielle, fine og annerledes. Som voksen begynte jeg å samle på heklede servietter av samme ønske, men mest av alt fordi jeg ville synliggjøre håndarbeidets verdi. Jeg blir lei meg når store stabler med servietter havner i bruktbutikker, eller enda verre, når jeg tenker på alle serviettene som kastes. Det er frustrerende at mormors eller oldemors arbeid er likegyldig og verdiløst for etterfølgerne. For meg handler dette om verdifulle håndarbeidstradisjoner som står i fare for å gå tapt, men heldigvis er håndarbeidet blitt mer populært igjen den siste tiden.

De heklede serviettene kan vaskes sammen med vanlig klesvask og brukes mange ganger. Du slipper dermed å kjøpe papirservietter og reduserer papirforbruket. Serviettene kan også gjerne brukes som gjestehåndklær eller kjøkkenkluter, og noen egner seg også som bordbrikker.

Riktig god heklelyst!
Karen Klarbæk

Til toppen