Hekta (Innbundet)

historien om Ronni Le Tekrø

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 211
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204131300
Kategori: Musikk
Omtale Hekta

Ronni Le Tekrø kunne knapt gå før han tok av. Ingenting var større for guttungen enn å se digre flygemaskiner ruse motoren og trosse tyngdekraften. Bonus: Gratis CD med ny musikk fra TNT-gitaristen

Da han begynte å plukke på en gitar i tolvårsalderen, var hans skjebne beseglet. Ronni var hekta. Siden har han levd et liv i rockens tegn.

VG-journalist Stein Østbø innleder beretningen om den banebrytende gitaristen i Barcelona 29. mars 2006. TNT har gått av scenen, og Ronnis langvarige samarbeid med vokalist Tony Harnell går i svart. Boka forteller om den lange veien fra gutterommet til verdens største scener, om beinhard business og musikalske ambisjoner, om utagerende turneer og fredelig familieliv.

Her presenteres 25 år med TNT, men også fembarnsfaren, bestefaren og mystikeren Ronni Le Tekrø. Hekta går tett på en av norsk rocks største personligheter og er preget av godt humør, sterke meldinger og volum skrudd til maks.

Til toppen

Om forfatter Stein Østbø

Stein Østbø (f. 1965) har vært musikkjournalist i VG siden 1992, og er kjent for sin gode penn og velformulerte musikkanmeldelser. Han har tidligere gitt ut Deilig er jorden (2004), en biografi om musikeren Elias Akselsen.Ronnie Le Tekrø (f. 1963) trådte sine barnesko i Oslo under navnet Rolf Ågrim Tekrø, men flyttet til Toten med familien i unge år. En gitar fra bestemor innledet en mangfoldig musikalsk karriere som fortsatt er under utvikling. Hans største prosjekt er bandet TNT som i 2007 feirer 25-års-jubileum, men han er også kjent fra bandene Vagabond og Bad Habitz, for soloprosjekter og sitt samarbeid med blant andre jazzgitarist Terje Rypdal. Tekrøs personlige gitarspill har vært med på å prege lydbildet til en rekke andre artister.

Til toppen