Hellig sted (Heftet)

pilegrimsmål, helligstedsopplevelse, trosmøte

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 272
Forlag: Efrem forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292922552
Kategori: Religion
Omtale Hellig sted
'Sted skaper folk, og folk skaper sted.'

Vi påvirker våre fysiske omgivelser, og vi preges i sin tur av dem. Bevisstheten om dette har de senere årene økt betydelig; enkelte steder er bærere av spesielle åndelige eller religiøse kvaliteter - det som kalles hellige steder.

Forfatteren tar oss med til en rekke helligsteder, til et mangfold av ulike budskap slike steder kan være bærere av. Alle med spesi.ell betydning for forfatteren; i det nære - som Utstein kloster, «barndommens helligsted» - og i det fjerne: det keltiske Irland, et kvinnelig genialitetens veksthus i Disibodenberg, naturglede i Asissi, trosmøter i Syria, «ørkenens lys» m.fl. - og selvsagt Jerusalem.

Bokas innledende del gir en forståelse av hellige steder, både historisk og tverrfaglig. Vi leser om det mangfold av helligsteds. oppfatninger som finnes samt hvilken betydning de har hatt for mennesker i ulike tradisjoner og tidsepoker. Konflikter rundt uli.ke gruppers tilgang til hellige steder belyses. Historien har også eksempler på god felles forvaltning på tvers av religionsgrenser. Boka er slik et relevant innspill i dagens religionsdialog.

Hellig sted er en dokumentarisk medrivende bok - illustrert med forfatterens foto. Her skapes impulser til å se på jordens hellige steder på nytt, kanskje oppsøke dem som pilegrim selv.

Til toppen

Flere bøker av Harald Olsen: