Hennes form (Innbundet)

Sonja Henie 1912-1969

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 204
Forlag: Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788232804436
Omtale Hennes form
Hva står igjen etter Sonja Henie i dag, hvordan forholder vi oss til henne og hvilken betydning har hun hatt? Med ulike karrierer som idrettsutøver, forretningskvinne, skuespiller, kunstsamler og mesén endte Sonja Henie opp med å legge grunnlaget for Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Norge. Mens hun levde var hennes navn en bestselgende internasjonal merkevare, hun gjorde det populært å gå på skøyter i USA og var en av Norges første og største kvinnelige kunstsamlere.

I tillegg til hva hun har etterlatt oss, legger Sonja Henies liv også et grunnlag for etiske problemstillinger knyttet til offentligheten rundt barnestjerner som heies frem til bragder og berømmelse langt utenfor normale proporsjoner. Slik gir fortellingen om hennes liv et godt eksempel på hvor langt det er klokt å gå for å tekkes et publikum, enten motivasjonen er ideell, handler om a vinne, tjene penger eller bygge sin egen merkevare.

Med foto og arkivmateriale fra Henies spektakulære liv presenterer boken ny innsikt gjennom tekster som tar utgangspunkt i det hun har etterlatt seg, nettverkene hun skapte, formene hun utfordret og museet som står igjen etter henne.

Til toppen

Andre utgaver

Images performed
Engelsk Innbundet 2021