Historien om båten (Innbundet)

Fra skog til hav med farkosten som endret verden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Historien om båten
ISBN/EAN: 9788202761073
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Historien om båten

Å bygge sin egen båt – og veien ut av krisen

Sommeren 2019 bestemte Torolf Kroglund seg for å prøve å bygge sin egen robåt, uten noen erfaring fra før, men med hjelp av pensjonister som kan faget. Men så rammet en personlig krise Torolf.

Forfatter Torolf Kroglund ønsket å lage noe ekte fra bunnen av, lære et håndverk og sakke tiden ned litt i en hektisk hverdag. Det blir en større pause enn først tenkt da pandemien kom. I tillegg blir Torolf rammet av et hjerneslag. Det var dramatisk, en stor livskrise. Heldigvis kom han seg og kunne gjenoppta båtbyggingen. Båten ble nå en slags livbåt, en måte å bygge seg selv opp igjen. Båten skulle bygges med tradisjonell klinkbygg-metode, slik vikingene gjorde. 

Mens Kroglund bygger blir klinkbygg-metoden vurdert til "verdensarv" av UNESCO. Klinkbyggingen ble perfeksjonert av norske, svenske og danske vikinger, med røtter tilbake til bronsealderen med både mystisk og mytisk opphav. Når Torolfs båt – trass i all motgang, og to år etter at den først ble påbegynt – skal sjøsettes, er det med stor spenning: Vil den flyte? Tar den inn vann i sprekkene? Historien om båten er en spennende vandring gjennom historie, tradisjoner, kultur og byggeteknikk, i tillegg til en sterk, personlig beretning om å bli rammet av alvorlig sykdom – og om å reise seg igjen.

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Historien om båten
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Torolf E. Kroglund: