Historiske Trondheim (Heftet)

Nidarø, Ila og Byåsen

Serie: Historiske Trondheim 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 151
Forlag: Museumsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Historiske Trondheim
ISBN/EAN: 9788283050400
Kategori: Historie
Omtale Historiske Trondheim
Følg med på Historiske Trondheims hittil lengste tur. Vi starter med underholdning, sport og den sagnomsuste Trøndelagsutstillingen på Nidarø, før vi legger turen gjennom Ila, hvor det har vært tettere mellom industribedriftene enn de fleste andre steder. Deretter følger vi Ilavassdraget gjennom Bymarka til Gråkallen. Etter et lite hopp til Byåsen butikksenter passerer vi Havstein på vei mot Lian, hvor turen tar en spennende vending: Vi setter oss på trikken og følger Gråkallbanen fra Lian til St. Olavs gate og serverer historier fra hver eneste holdeplass.

Visste du at det en gang i tiden sto et staselig turisthotell på den store parkeringsplassen ved Fjellseter, og at det ble fraktet isblokker og torpedoer med Gråkallbanen? Hvorfor heter det Arnebyen og Nilsbyen? Finn svaret og lær mer om Byåsen i den fjerde boka basert på radioprogrammet Historiske Trondheim.

I boka finner du QR-koder ved mange av de omtalte stedene langs ruta. Skann koden og hør det aktuelle radioprogrammet.

Om bokserien: Tom Erik Sørensen og Trine Søraa er velkjente stemmer fra NRK Radio og programmet Historiske Trondheim. Med et vell av kunnskap og fengende fortellerglede har de gitt oss muntre gløtt inn i fortiden til byen vår. Bokserien Historiske Trondheim er basert på det populære radioprogrammet, og Sørensen og Søraa har lagt opp turforslag med utgangspunkt i Midtbyen. I den første boka gikk turen opp Bakklandet og tilbake langs Elgeseter. I den neste boka var ruta lagt vestover gjennom Sanden og Skansen til Ilevollen. I den tredje boka tok duoen oss med på oppdagelsesferd til Lademoen - og i den fjerde boka skal vi endelig til Byåsen!

Høyt og lavt blant nytt og gammelt, forbi Pirumbanken og Kobberdammen - Tom Erik Sørensen og Trine Søraa er på ferde igjen!

Til toppen

Flere bøker av Tom Erik Sørensen og Trine Søraa:

Bøker i serien