Hjem til deg (Innbundet)

Forfatter:

Mari Johanne Müller (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Back To You
Oversatt av: Müller, Mari Johanne
ISBN/EAN: 9788202569990
Kategori: Romaner
Omtale Hjem til deg

Venter han fortsatt på henne?

Charlotte og ektemannen er på bryllupsreise til idylliske Karibien, men alt er ikke bare fryd og gammen.

Ektemann Erik jobber for mye, og tar med seg jobben til sjøs. Charlotte selv bærer på en hemmelighet det ikke er så lett å fortelle om. Når cruiseskipet legger til kai melder de seg på en snorklesafari, men det er bare plass til én av dem, og Erik lar Charlotte få muligheten. Båten som Charlotte er ombord i, går på et skjær og kantrer. To av fire ombord dør, mens Charlotte og mystiske Gray overlever og strander på en øde øy.

Har bare hverandre

Når Charlotte og Gray går i land på øya, er de uten kommunikasjon med omverdenen. De har verken mobil eller radioforbindelse, de har bare hverandre, to fremmede mennesker med hver sin høyst forskjellige bakgrunn. Sakte, men sikkert, knytter de nære bånd. Charlotte begynner å tro at hun igjen er utsatt for det folk påstår er størst av alt, men Gray er både kortsnakket og mystisk. Det skal vise seg at han bærer på en stor og tung hemmelighet.

Sjokkerende bekjennelse

Charlotte har en drøm: hun og Gray er langt ute på havet. Båten deres synker. Plutselig ser hun mannen sin Erik, på en annen båt i det fjerne. Sammen med en fremmed kvinne. Det er ingen hjelp å få. Erik og kvinnen forsvinner. Nå er det bare hun og Gray, ingen andre. Så våkner hun fra drømmen. Hverdagene går sin gang. De bygger et liv på øya, klarer seg med det de finner der. Er dette vennskap eller kjærlighet? Charlotte tenker også på Erik. Hvem var den fremmede kvinnen han var sammen med? Når Gray en dag kommer med en dypt sjokkerende bekjennelse om egen fortid, ser Charlotte ingen annen utvei enn å flykte fra øya, selv om dette er det vakreste stedet hun noen gang har sett, og hun er blitt glad i Gray. Hans mystiske hemmelighet gjør at han velger å bli.

Charlottes store kjærlighet

Charlotte blir til slutt plukket opp av en større båt, men når hun kommer hjem oppdager hun at alt er forandret. Også Erik og hans liv. Dessuten er hun offer for en enorm medieinteresse etter å ha overlevd flere år på en ukjent øy ute i Dødens triangel. Hun finner ut at det er Gray som er hennes livs kjærlighet. Men er han fortsatt på øya? Og venter han fortsatt på henne? Og hvordan skal hun klare å finne tilbake til øya?

Heltinne som bergtar

Sarah Jio er dyktig til skape spenning knyttet til kjærlighet, og hun holder den i live fra første til siste side i alle sine romaner. Når hun dessuten byr på troverdige karakterer, og evner å skrive en historie på flere tidsplan, er suksessformelen et faktum. Du lever deg inn i skjebnene til hovedkarakterene, det rykker i hjerterøttene, og i tillegg sper hun jammen på med en god dose humor også. Resultatet er en herlig leseopplevelse der en modig heltinne bergtar leserne. Det er bare å glede seg!

Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

Hjem til deg
Bokmål Ebok 2018
Hjem til deg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Hjem til deg
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Hjem til deg

«Jeg elsker bøkene til Sarah Jio. De inneholder alt som skal til for å holde meg fanget: overbevisende karakterer, mysterier, familiehemmeligheter og kjærlighet. I tillegg er de velskrevne, så hva mer kan jeg ønske meg?»
Santa Montefiore

Til toppen

Intervju

Mysterier og kjærlighet

– Jeg husker at jeg ble inspirert av at historien fant sted på en øy, av mysteriet og det tragiske i å lengte etter en person som har blitt borte fra livet ditt, sier Sarah Jio om sin nye roman Hjem til deg.

– Og selvfølgelig ble jeg fascinert av den romantiske tråden igjennom historien. Jeg tok meg selv i å dagdrømme om karakterene mine og deres komplekse personligheter. Jeg skrev faktisk en tredjedel av boken for mange år siden, men tok så en pause fra den. Noen år senere kom jeg tilbake til den med en oppriktig interesse for historien og slutten. Jeg leste igjennom det, og tenkte: «oi, dette var jo ikke dårlig!»

Kan du fortelle oss litt om hovedkarakteren i boken, Charlotte – hvem er hun?

– Charlotte er som mange av mine heltinner en sterk dame, men med svakheter. Hun er tilsynelatende lykkelig gift, men et er noe som ikke stemmer. Det må en tragedie til før hun innser det. Og så må hun stole på instinktene (så vanskelig å gjøre, selv for meg), og hjertet. Hun er en sterk person med stort håp, helt til slutten. Men mest av alt er hun en som elsker. Hun tror på kjærligheten, og hun kjemper for den. Jeg beundrer henne for det.

I mange av dine romaner er det et mysterium i sentrum av historien, hvorfor er du så glad i det?

– Jeg elsker mysterier! En bok uten mysterier er (for meg) som kaffe uten fløte. Som leser vil jeg gjerne bli overrasket. Jeg vil lære noe. Og jeg vil føle noe! Så, mysterier er alltid en god ingrediens for en god leseopplevelse. Det er så morsomt for meg som forfatter å tenke på måter å lure leseren litt. Jeg blir stadig bedre på det etter hvert som jeg skriver flere bøker. Det er kjempemorsomt!

Jio startet karrieren sin som journalist. Og hun skrev for mange amerikanske damemagasiner, som O – The Oprah Magazine og Glamour. Men etter hvert skjønte hun at hun ville ta det store steget videre for å bli forfatter. Resultatet ble 9 romaner, hvorav alle har blitt bestselgere.

Du har en stor familie. Hvordan finner du tid til å skrive?

– Jeg har tre gutter, på 11, 9 og 7 år. Og tre stesønner. Til sammen med min forlovede Brandon blir det mange barn! Det er veldig morsomt, og vi ser på vårt andre kapittel i livet som en gave. Jeg har lært meg å skrive i kaos, det er sikkert! Jeg skriver med barn løpende rundt, på bråkete flyplasser, kafeer og restauranter. Jeg har måttet lære meg å stenge alt ute når jeg trenger det. Livet er ikke perfekt, og jeg har min del av stress som alle andre mødre. Men jeg elsker barna, forloveden og denne karrieren hvor jeg kan dikte historier som vekker følelser hos leserne. For et privilegium!

– Og takk til alle mine norske lesere, som jeg hører fra daglig, for at dere leser bøkene og engasjerer dere i karakterene. Det er en stor ære å være en bestselgerforfatter i Norge.

Av Maria Myrvoll

 

Til toppen

Utdrag

«Vi er her på denne øya», fortsetter han. «Vi kjemper for å holde oss i live. Kjemper for å holde oss i live fra dag til dag. Jeg synes du burde tilgi deg selv.» Han er taus et øyeblikk. «Jeg ville ha tilgitt deg.»
Jeg klemmer hånden hans. «Ville du det?»
Han nikker. «Det ville jeg.»
Det er noe ved uttrykket hans, så ømt, så tilgivende, så trøstende, som gir meg lyst til å være nær ham. Hendene våre er allerede tvunnet sammen, og som to deler av en helhet som hører sammen, glir kroppene våre mot hverandre. Det er umulig å stanse den kraften som drar oss sammen, det er umulig å nekte for følelsene som brenner i hjertene våre.
«Jeg har elsket deg en stund», sier Gray mens han ser meg rett i øynene med et intenst blikk.
En tåre triller nedover kinnet mitt. Det føles som om luften er slått ut av meg. Et øyeblikk har jeg ikke ord, men til slutt finner de veien over leppene. «Jeg har visst det samme», sier jeg. Når skjedde det? Hvordan kunneto fremmede bli forelsket? Vi har begge kompliserte liv der hjemme, men på øya er ting enklere. Kjærligheten er enklere.
«Men du», sier jeg og smiler. «Jeg vet jo ikke engang etternavnet ditt.»
«Lawton. Og ditt?»
«Fairchild», sier jeg. «I det minste var det navnet mitt før …»
Han legger fingrene mot leppene mine, så kysser han meg, først mykt, men så mer og mer intenst, mer og mer begjærlig. Vi vet begge at dette er kjærlighet, kanskje til og med noe enda større.

Til toppen