Hjemmesydd (Innbundet)

Lappesøm for alle

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202451004
Kategori: Håndarbeid
Omtale Hjemmesydd

Sy ditt eget lappeteppe
Lappesøm, eller quilting, er trendy og tradisjon på en gang. I boka finner du gode beskrivelser og fremgangsmåter med trinn-for-trinn-bilder til alle oppskriftene. Du begynner enkelt og avanserer forsiktig.

Gjenbruk av gamle klær og andre lekre stoffrester kombineres med litt nykjøpt metervare, og vips har du helt personlige bruksting som du selv har laget.

Lær deg å sy puter, handlenett, vinkartongskjuler, lappeteppe, brilleetui og nøkkelhank, for å nevne noe.

Boka er delt inn i fem deler og følger en naturlig progresjon:
Første kapittel er for deg som vil leke med stoff - klar ferdig og klipp. 
Andre kapittel viser deg hvordan du kan sy noe enkelt og fint.
Tredje kapittel viser deg alt du vil vite om hvordan du setter lapper sammen og syr alt fra nøkkelhank til vesker og tepper.
Fjerde kapittel gir masse inspirasjon for deg som har sydd en del og kan quilting.
Siste kapittel gir deg Trines beste tips og råd.

Quilting kan ses på som den første versjonen av gjenbruk, ettersom teknikken ofte utføres med rester av utslitte plagg eller overskudd av stoff fra andre syprosjekter.

Quilt en sommerdrøm
Boka har en leken og uformell tilnærming til emnet. Her finner du glade stoffer, enkle former og koselige sting. Lappesømmen baserer seg mest på firkanter, dette er enkel søm som blir spennende gjennom valg av stoff og farger.

  • tepper og pledd
  • puter og poser
  • vesker og mapper
  • skjerf og skjørt
  • duk og løpere
  • interiør og tilbehør

Lappesøm er for alle
Symaskinen er en hjelpende hånd for den som vil skape med stoff, men om du liker deg i godstolen med et håndarbeid, kan du bytte ut maskinen med håndsøm. Liker du å strikke, så kan det hende du også liker håndsøm. Dette er håndarbeid for deg som ønsker å skape noe og å gjenbruke. Trine Bakke forklarer enkelt og godt, slik at alle kan lage sitt eget prosjekt med lapper.

I boka lærer du konturbrodering, applikasjon og lappesøm. Alt for håndsømsgledens og tidtrøytens skyld. Resultatet av godstolarbeidet kan i ytterste konsekvens bli et sengeteppe. 

Til toppen

Utdrag

Jeg har noe på hjertet!

Jeg liker å sy noe fint og nytt av gammelt tøy. Dessuten liker jeg å kjøpe nye stoffer. Jeg driver tross alt halve Lappe Makeriet på Bærums Verk. Kombinasjonen av nytt og gammelt gjør meg lett til sinns.

Å sy er ultimat hygge og meditasjon for meg. Symaskinen som durer som en vuggesang. Håndsøm i sofaen er deilig tidtrøyte, jeg driver bort i tankeflukt mens hendene gjør noe "fornuftig".

Mange av oppskriftene har både "klippeplan" og "skjæremål". Du skal bare bruke èn av dem. Hvis du liker centimeter og saks best, velger du "klippeplan". Hvis inchlinjal og skjærehjul er godvenner med deg, da følger du "skjæremål".

Alle størrelser som er oppgitt, er cirka-mål. Noen modeller er sydd i cm, noen i inch - og de fleste er vasket og brukt. Derfor er ikke målene helt eksakte.

Jeg håper at boka kan gi deg lyst til å finne frem stoffrester og gi deg glede i ditt eget hobbyliv. Kanskje du inspireres til å slakte en blazer? (Se bak i kapittel 5 hvis du synes setningen er litt rar.) Kapittel 5 er i grunnen en hurtiggjennomgang av alt jeg skulle ønske du visste. Ta deg tid til å lese det hvis du har ambisjoner om å bli ekte lappefrelst.
GOD SØM!
FRA LAPPEMISJONÆR TRINE

Til toppen