Hjerne i brann (Innbundet)

- en måneds galskap

Forfatter:

Per Steinar Mannes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Brain on fire
Oversatt av: Mannes, Per Steinar
ISBN/EAN: 9788202437213
Kategori: Familie og helse
Omtale Hjerne i brann

Dette er beretningen om den 24 år gamle journalisten som i løpet av noen uker mister identitet, språk og hukommelse. Hun får en adferd preget av voldsomme anfall, hallusinasjoner, vrangforestillinger og angrep på mennesker rundt seg.

Susannah synker ned i en verden preget av forvirring og mørke. Beretningen beskriver hva som skjer med henne, og spørsmålene hagler; er det en psykose, tidlig demens, schizofreni eller er det snakk om noe helt annet? Et team av meget dyktige leger fatter interesse for den unge journalistens situasjon og starter jakten på en diagnose. I noen korte, små øyeblikk har forfatteren innsikt i sin egen situasjon, og beretningen om reisen inn i og ut av galskapen er en thriller iseg selv. Cahalan ble frisk, og har i denne rystende og svært spennende beretningen rekonstruert i detalj hva som skjedde med henne, hvordan hun fikk tilbake sin identitet og igjen kunne ta opp sitt yrke som journalist og skrive denne boka. En New York Times bestseller. Les mer om boken her.

«Uforglemmelig … et mirakel av en bok» Elle

«… et budskap om hjernens fantastiske restitusjonsevne og en påminnelse om alt vi ikke vet om kroppens mest spennende organ.» Dr. Anette Storstein, Spesialist i nevrologi, Haukeland Universitetssykehus.

Til toppen

Andre utgaver

Hjerne i brann
Bokmål Ebok 2014