Hønsestrikk til folket (Spiral)

Forfatter:

og

Hønsestrikk er et begrep som ble skapt på 70-tallet i Danmark, og hønsestrikk ble en samlebetegnelse på strikking med fargerike garn og gjerne restegarn. Gjennom strikk av border og mønstre kreerer du dine egne mønstre og border til strikkede plagg.

Trinn-for-trinn og mange praktiske tips!

Forfatter: og
Innbinding: Spiral
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202430221
Kategori: Håndarbeid
Omtale Hønsestrikk til folket

Strikk en historie!

I boka finner du store og små prosjekter både til barn og voksne og i ulik vanskelighetsgrad. Med over 200 mønsterborder har du mye å velge mellom. Du ser framdriften lett, fordi du fullfører én og én mønsterbord om gangen.

Med hønsestrikk bruker du garnet som fargeblyanter. Det betyr at du selv kan velge farger og mønstre, og sette dem sammen slik du selv har lyst til, og har garn til. Om det blir litt feil underveis er det ikke så nøye, du bare endrer prosjektet slik at det passer.

Hønsestrikk er et begrep som ble skapt på 70-tallet i Danmark, og hønsestrikk ble en samlebetegnelse på strikking med fargerike garn og gjerne restegarn. Gjennom strikk av border og mønstre kreerer du dine egne mønstre og border til strikkede plagg. Det å sette sammen mønstre som til sammen blir en historie, et statement, og viser hva eieren av plagget liker å gjøre, mener eller er glad i.

Gjennom hønsestrikk får du utløp for kreativiteten på en enkel måte. Bruk restegarn og fortell en historie. Boka gir deg en rekke tips og nyttig informasjon, hvordan du kan lage egne mønstre selv, hvordan du kan bruke gamle mønstre, og hjelp til valg av garn og farger.

Alle modeller har nøyaktig beskrivelse av garn, farger, strikkepinnestørrelse og mønster gjengitt i farger.

Trinn-for-trinn og mange praktiske tips!

Til toppen

Om forfatter Linn Bryhn Jacobsen

Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen

Hønsestrikk har ingenting med høner å gjøre, om du trodde det. Ordet hønsestrikk ble oppfunnet av den danske forfatteren Kirsten Hofstätter for 40 år siden. Hun var opptatt av at man skulle være mer kreativ med strikketøyet, og frigjøre seg fra datidens stramme strikketradisjoner. Hønsestrikk ble en samlebetegnelse på strikking med fargerike garn, gjerne restegarn. Mønstrene laget man selv, og plaggene hadde ofte border med planter, dyr og mennesker. Forlaget Hønsetryk ble opprettet for å gi ut bok om teknikken, og dermed fikk boka navnet Hønsestrik

Vi er begge glade i å strikke, og lar oss lett inspirere av det fantastiske garn- og fargeutvalget vi har i dag. Med hønsestrikk kan du bruke alle fargene, få utløp for fantasien og fortelle historier med strikketøyet. Og det blir aldri kjedelig å strikke hønsestrikk, tvert imot er det vanskelig å legge bort strikketøyet - “bare én bord til!”

Målet vårt med denne boka er at flere får øynene opp for denne morsomme måten å strikke på!

Til toppen