Høvlingsmonn (Innbundet)

fortellinger

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 233
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203365584
Kategori: Romaner
Omtale Høvlingsmonn
En mann svarer flåsete på et spørsmål om å treffes igjen, fra en barndomskamerat han ikke har sett på femti år. Kort etter dør kameraten. Tidligere hoppdommer og innehaver av firmaet Sabla Stas, A. Viggo Prøis, holder et vanvittig og kontrafaktisk foredrag om fallgrensen. Frustrasjon over bortfallet av statistikker fra Almanakken gjør et petimeter til voldsforbryter. Og en forfatter trenger ny tannkrone midt under korona.

Tonen i disse formbevisste fortellingene som hele tiden opererer i grenselandet mellom fakta og fiksjon, er umiskjennelig surénsk, og er preget av stor fantasi, absurditeter, digresjoner, vitser, ordspill, kunstferdigheter og hverdagsligheter. Forfatteren blander burlesk humor og dypt alvor i en rik bok om minner, ensomhet og døden, samt om skriving, barndom, vennskap og familie.

«En dag skal alle leve slik jeg alltid gjør. I trettifem år har jeg hatt hjemmekontor, uten noensinne å bruke, enn si tenke, ordet hjemmekontor.» Fra teksten «Kronår».

Surén skriver elegant og underholdende. Her er luftige passasjer, som en badmintonball i vinden, som gir denne leser lyst til å finne fram racketen og bli med på spillet. Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Lattervekkjande tankeakrobatikk. Å skrive i tritt med dei kjappe vendingane til tankane er ikkje lett, men Odd W. Surén syner seg som ein dugande akrobat i den nye boka si.» Marianne Lystrup, Dag og tid

Til toppen

Andre utgaver

Høvlingsmonn
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Odd W. Surén: