Hundenes eventyrlige luktesans (Heftet)

skritt for skritt fra godbitsøk til sporsøk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 175
Forlag: Huldra
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269140026
Kategori: Hunder
Omtale Hundenes eventyrlige luktesans
Alle hunder har en helt eventyrlig luktesans. Enten de er unge, gamle, små, store, energiske eller rolige så har de alle en nese som kan søke etter de utroligste ting. Og det fineste av alt - hunder elsker å søke! Enten den skal finne godbiter å spise, gjenstander å apportere eller spor etter mennesker eller dyr, så vil de fleste hunder gå til oppgaven med stor iver og glede. Og jo mer dreven den blir i søksarbeidet, jo morsommere er det både for hund og eier.

I Hundenes eventyrlige luktesans tar den internasjonale hundetreneren Anne Lill Kvam for seg alt fra enkle godbitsøk og helt fram til avanserte sporsøk - og viser hvordan alle hunder kan bli gode søkshunder, enten de skal konkurrere eller de bare skal ha noe meningsfylt å drive med.
De ulike søksøvelsene forklares i detalj, og boken er rikt illustrert. I tillegg til å lære gode framgangsmåter for å gi hunden gode søksopplevelser, så vil du også lære en hel del om hundens fantastiske sanser og garantert kunne forstå hunden din enda bedre.

Anne Lill Kvams lidenskap for hunder førte til utdanningen av sivil redningshund i Norske Redningshunder i 1986. Fra 1997 til 2000 bodde hun i Angola hvor hun trente hunder og hundeførere til søk etter landminer, for Norsk Folkehjelp. Søks- og hjernetrimaktiviteter for hunder er blant hennes spesialiteter. Hun er en etterspurt kursholder som reiser rundt i hele verden. Hennes arbeid med og for hunder er basert på forståelse av hundenes naturlige atferd og dempende signaler. Treningen er alltid fri for straff og tvang.

Til toppen