Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant (Innbundet)

Serie: Allan Karlsson 1

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 381
Forlag: Piratforl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och forsvann
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
Serie: Allan Karlsson
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788281432864
Kategori: Romaner
Omtale Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem. En dag skal han feire sin hundreårsdag med pomp og prakt. Et spetakkel Allan er så absolutt ubegeistret for at han heller klatrer ut vinduet. I farten får han med seg en veske som han skulle passe et øyeblikk, og straks har han både tyver og politi etter seg.

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant handler om en månedslang jakt gjennom Sverige på Allan og hans nye venner. Men boken er også en feelgood-reise gjennom det forferdelige 1900-tallet. Hvordan skjedde det at Allan spiser middag med den blivende president Truman? Og seiler flodbåt med formann Maos unge hustru? Til tross for at den uendelig sorgløse Allan er komplett uinteressert i politikk, kan det synes som om han har påvirket de fleste av forrige århundres store begivenheter.

Til toppen

Om forfatter Jonas Jonasson

Jonas Jonasson er debutant. Han er født og oppvokst i Småland. Etter språkstudier i Göteborg ble han journalist, først i Smålandsposten, så i Expressen. Han startet egen konsulentvirksomhet, deretter medieforetaket OTW.

Etter 20 år i mediene rykket han seg selv opp med røttene. Han solgte alt han eide, sa opp jobben og flyttet til den sveitsiske kantonen Ticino, 80 meter fra Italia. Han skriver nå på sin andre roman.

«Jeg har lest verre skit enn dette.» Forfatterens onkel Hans
 
«Den morsomste boken jeg noensinne har lest.» Liza Marklund
 
«Underholdende og fornøyelig å lese fra ende til annen.» Politiken

Til toppen

Bøker i serien