Hurtiglesing, superlesing, fotolesing (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 270
Forlag: Aquarius
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788244300124
Kategori: Pedagogikk
Omtale Hurtiglesing, superlesing, fotolesing
Boka «Hurtiglesing - Superlesing - Fotolesing» viser hvordan du kan øke lesehastigheten, forstå mer av det du leser, huske bedre, bedre konsentrasjonen, lese på forskjellige måter og få større utbytte av å lese. Den inneholder et omfattende treningsprogram og øvingsoppgaver. Boka har også praktiske tips til lærere som vil undervise bokas innhold.
Boka er basert på et femårig utviklingsprogram for å trene ferdigheter i lesing. Boka er også basert på internasjonal og egen forskning, og praktisk erfaring. Konklusjonen er at alle kan lære å lese hurtigere, oppfatte mer og huske bedre. Erfaringene fra trening ved hjelp av bokas metoder, viser at alle, også dyslektikere, kan lære å lese hurtigere og bedre. De fleste kan flerdoble sin lesehastighet og samtidig oppfatte mer.
Boka forklarer hvordan du kan få bedre leseteknikk ved hjelp av bedre og hurtigere øyebevegelser, bredere lesesynsfelt og raskere oppfatning av ordene. Den gjennomgår lesemetoder som hurtiglesing, skumming, skanning, superlesing, fotolesing og reflekterende lesing. Forskjellige lesemetoder kan kombineres til lesestrategier tilpasset teksten, den som leser og hensikten med lesingen. Boka gjennomgår lesestrategier for lærebøker, fagbøker, artikler, aviser, ukeblad, brev, rapporter og skjønnlitteratur.
For å lese bedre kan du også legge forholdene rundt deg bedre til rette for lesing. Indre forhold er også av betydning. Derfor tar boka også med hvordan du kan motivere deg for lesing. Den har et eget kapittel om trivsel, helse og ernæring.
Alle som har deltatt i trening basert på bokas metoder, har fått større glede og nytte av lesingen i utdannelse, yrkesliv og privat. God og riktig lesing bidrar også til økt konsentrasjon, bedre oppfatning og bedre hukommelse.

Til toppen

Flere bøker av Terje Kato Stangeland og Leif-Runar Forsth: