Husets vin (Innbundet)

senk skuldrene, lær triksene

Forfatter:

Ingvild Fagerberg (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 159
Illustratør: Fagerberg, Ingvild
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243009882
Omtale Husets vin
Senk skuldrene. Lær triksene. Reis i glasset

Hvem skal smake på vinen, spør kelneren. I samme øyeblikk øker pulsen rundt bordet. Hvordan kan gjæret druesaft gjøre oss så usikre? Og hvorfor kan vi så lite om noe vi liker så godt?

Gunnar Skoglund pirrer med denne boken leserens nysgjerrighet på vin. Uten å ramse opp en rekke druenavn og jordsmonnstyper, avslører han på en leken og enkel måte de små triksene som gir selvtillit, lavere puls og superheltstatus til hverdags og fest. Stammespråket dekodes, og leseren presenteres for en sniktitt inn der de proffe vinanmelderne sitter og sniffer, smaker, slurper og spytter.

Frykten for vinen er ubegrunnet, la oss bli kvitt den her og nå!

Med illustrasjoner av Ingvild Fagerberg. Forfatteren er Årets matblogger 2014 i kategorien Årets drikkeblogg

Til toppen

Anmeldelser Husets vin

Skarp og veltenkt om gjæret druesaft....Gunnar Skoglund har skrevet ei forfriskende lite snobbete bok om valg av drikke til mat.
Harstad tidende

Boka er ikke nedlatende. Den inneholder en fantastisk humoristisk oversikt over de forskjellige druetypene og en underholdende beskrivelse av hvordan ekspertene speed-smaker på vin før de kaster terning og folk flyr mann av huse for å hamstre sekser-viner. Dessuten er kapittelet om mat og vin i kombinasjon både lærerikt og annerledes angrepet. Endelig kan jeg si at jeg har skjønt hvordan smaksløkene oppfatter de forskjellige vinene i møte med mat.
Tara

 

Til toppen