Hvitekrist av Tore Skeie (Nedlastbar lydbok)

Hvitekrist (Nedlastbar lydbok)

om Olav Haraldsson og hans tid

Serie: Kongenes tid 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2018
Innleser: Remlov, Kai
Spilletid: 9:27
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Kongenes tid
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788242168535
Kategori: Lydbøker voksne og Lydbok
Omtale Hvitekrist
Første bind i serien «Kongenes tid». Olav Haraldsson (ca. 950-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger.

Rundt år 1000 raser maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Den engelske kongen Æthelred er rik på sølv og gull. Fra Danmark forsøker vikingkongen Knut å erobre hans land. Midt mellom dem står norske Olav Haraldsson. Han har sin egen agenda. Vold og brutalitet brer om seg mens krigsherrer manøvrerer, allierte bytter side og store sølvskatter skifter hender. Samtidig sprer kristendommen seg i de nordiske landene og skaper en ny samfunnsorden.

Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da kongeriket Norge var i støpeskjeen.
«Kongenes tid» handler om livene til Olav Haraldsson, Harald Hardråde, Sigurd Jorsalfar, Sverre Sigurdsson og Håkon Håkonsson, og samtiden de virket i. Det er et friskt blikk på norgeshistorien, hvor sagatidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger.

Til toppen

Andre utgaver

Hvitekrist
Bokmål Innbundet 2018
Hvitekrist
Bokmål Ebok 2018
Hvitekrist
Bokmål Heftet 2019
Bøker i serien