Hvordan snakke med en rasist - Hva genene våre kan (og ikke kan) fortelle oss om forskjellen på folk av Adam Rutherford (Nedlastbar lydbok)

Hvordan snakke med en rasist - Hva genene våre kan (og ikke kan) fortelle oss om forskjellen på folk (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Styve, Tom
Spilletid: 4:40
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: How to argue with a racist
Oversatt av: Blomgren, Einar
ISBN/EAN: 9788202726461
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Hvordan snakke med en rasist - Hva genene våre kan (og ikke kan) fortelle oss om forskjellen på folk

Hvordan snakke med en rasist er en særdeles viktig programerklæring for hvordan vi i det tjueførste århundre skal forstå menneskets evolusjon og mangfold, og et betimelig våpen i kampen mot misbruk av vitenskap i intoleransens tjeneste. Rase finnes fordi vi oppfatter det. Rasisme finnes fordi vi tillater det. Men presset på vitenskapen fra krefter som ønsker å legitimere rasistiske ideologier, blir stadig sterkere – og i stadig større grad en del av den offentlige samtalen rundt politikk, migrasjon, utdanning og sport. Stereotypier og myter om rase kommer ikke bare fra uttalte rasister, men fra velmenende mennesker med en erfaring og en kulturell bagasje som gjør dem disponert for synspunkter som ikke har dekning i den moderne forskningen på menneskelig genetikk. Selv enkelte forskere finner det ubehagelig å fremme meninger om rase basert på egen forskning. Likevel kan vitenskap og historie, hvis det forstås riktig, være mektige allierte i møte med rasisme, og gi det klareste bilde av hvordan mennesker faktisk er, snarere enn hvordan vi antar at de er.

Til toppen

Andre utgaver

Hvordan snakke med en rasist
Bokmål Innbundet 2021
Hvordan snakke med en rasist
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Adam Rutherford: