I blinde (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 334
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alla cieca
Oversatt av: Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788275473231
Kategori: Romaner
Omtale I blinde

Reise i tid og rom

Den nye, mangfoldige romanen til italienske Claudio Magris er nå tilgjengelig på norsk. Fra en sykeshusseng i Trieste forteller en gammel mann sin underlige livshistorie.

Salvatore Cippio, vraket kamerat og kommunist, er den ene hovedfiguren i denne fortellingen. Den andre er den danske sjømannen, svindleren og spionen Jørgen Jørgensen (1780–1841), som Cippio påstår er ham selv i et tidligere liv: oppvokst i København sent på 1700-tallet, selvbestaltet konge på Island i noen få uker, medgrunnlegger av byen Hobart Town i Tasmania, siden dømt for svindel i England og sendt i retur til Tasmania som straffange.

Som eventyreren Jørgen Jørgensen er Cippio en skipbrudden, et menneske som kommer på tvers av historien. Han deltar i den spanske borgerkrigen og slåss som partisan i Jugoslavia før han ender i konsentrasjonsleirene. Først nazistenes Dachau – så Titos beryktede fengsel Goli Otok ved Adriaterhavet. Alltid klarer han å være på feil sted til feil tid.

Til toppen

Andre utgaver

I blinde
Bokmål Heftet 2010

Flere bøker av Claudio Magris:

Om forfatter Claudio Magris

Claudio Magris (f. 1939) er en italiensk forfatter og oversetter. Han studerte germanistikk i Torino, og har fra 1978 vært professor i moderne tyskspråklig litteratur ved universitetet i Trieste. Han er dessuten virksom som essayist og skriver kommentarer i den italienske avisen Corriere della Sera og andre europeiske aviser.
     Hans forskning fokuserer på sentraleuropeisk kultur, som han ansees som en av de fremste eksperter på i Italia. Han er medlem av en rekke europeiske akademier, og fra 1994 til 1996 var han italiensk senator. Hans mest kjente verk og litterære gjennombrudd er Danubio (Donau), en litterær reise langs Donau med vekt på Donauområdets multikulturelle historie.

Til toppen